Jeroen Pauw ballencoach? ‘Hij heeft Rutger Castricum gecastreerd!’

Heeft Jeroen Pauw serieuze kwaliteiten als presentatiecoach of kan hij er de ballen van? Volgens tv-kenner Victor Vlam heeft hij bij Rutger Castricum in elk geval gefaald. “Die is gecastreerd.”

Jeroen Pauw en Rutger Castricum © Instagram, SBS

Rutger Castricum werd twee weken geleden in Vandaag Inside geconfronteerd met het commentaar op zijn ‘irritante’ lachje en de kritiek dat hij zich zou willen inlikken bij Johan Derksen. Hij reageerde nogal timide en in het nagesprekje, de online serie In De Wandelgangen, deed hij op verzoek na hoe zijn ‘irritante’ lachje precies klinkt.

‘Bijt van je af, Rutger!’

Victor Vlam, een soort Angela de Jong on steroids, vindt het ongelooflijk hoe de ooit zo stoere Rutger zo over zich heen laat lopen. “Bijt meer van je af, Rutger, want jouw probleem is dat je constant over je heen laat walsen door zowat iedereen daar aan tafel. En dat maakt het vaak ook ondraaglijk om naar te kijken.”

Het is volgens Victor ongekend ongemakkelijk hoe meegaand Rutger is in dat nagesprekje. Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Wilfred Genee is heel goed in zuigen. In die online rubriek heeft Wilfred bijna zes minuten lang Rutger ondervraagd over zijn irritante neplach. Zes minuten lang ging het daarover.”

Op bek timmeren

Dat zou Victor nooit hebben gepikt. “Ik zat bij mezelf te denken van: als dit míj zou overkomen, dan had ik wel een beetje de neiging om Wilfred Genee verbaal op zijn bek te gaan timmeren. Op een gegeven moment is het ook wel genoeg geweest. Maar Rutger liet het allemaal gebeuren.”

Hij vervolgt: “Sterker nog, op enig moment zei Wilfred van: ‘Hé, die neplach, kan je hem eens even voordoen?’ Nou, als je op commando je neplach daar moet etaleren, dan denk ik wel: dit is een signaal dat je echt even van je af moet bijten, Rutger. En wat doet Rutger? Hij stribbelde even tegen en vervolgens deed hij het gewoon wel. Ja, pijnlijk.”

Handrem erop

Met buigen en knikken kom je er niet bij Vandaag Inside, denkt Victor. “Je moet harder van je afbijten, je moet terugvechten. Vandaag Inside is gewoon een beetje de voetbalkantine van Nederland. En ja, je wordt er aangepakt, maar je kunt daar ook uitdelen. Dat wordt daar ook geaccepteerd. Sterker nog, dat zien ze ook als een teken van kracht.”

Wat is er met Rutger gebeurd? “Vroeger was hij heel goed in het uitdelen van dingen, dus het is heel bizar dat we hem nu dit advies moeten gaan geven. Maar sinds hij is gecoacht door Jeroen Pauw – dat heeft hij een aantal jaar geleden in het AD gezegd – lijkt hij alles met de handrem op te doen.”

Gecastreerde Rutger

Jeroen heeft Rutger verpest, vindt Victor. “Hij lijkt een soort van gecastreerde versie van zichzelf te zijn. Daarvan denk ik dat dat hem niet zo heel veel goed heeft gedaan. Hij moet niet alles met de handrem op doen.”

Co-host Lars Duursma: “Dus eigenlijk is dit een tip aan iedereen: laat je niet coachen door Jeroen Pauw.”

Victor: “Nee. Hahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen