Frits Huffnagel hekelt Meilandjes: ‘Je bent zélf verantwoordelijk!’

Frits Huffnagel ergert zich er enorm aan dat de tv-familie Meiland hun eigen falen afwentelt op de gemeente Noordwijk. “Elke andere ondernemer moet ook zijn zaakjes op orde hebben.”

Maxime en Martien Meiland, Frits Huffnagel © SBS 6

De Meilandjes hebben een nieuw pension gekocht in Noordwijk, maar zijn vergeten om te onderzoeken of alle vergunningen wel in orde zijn. Vlak voor de opening heeft de gemeente hun verwittigd dat dat niet het geval is, omdat de uitbaters er volgens de huidige vergunning ook moeten wonen. En dat is niet het geval.

‘Het is ook raar!’

Het stoort VVD-prominent Frits Huffnagel dat de Meilandjes direct met een beschuldigende vinger naar de gemeente begonnen te wijzen, zegt hij aan de desk van Shownieuws. Je bent er als ondernemer zélf verantwoordelijk voor dat je zaakjes in orde zijn, benadrukt hij.

Maxime Meiland vindt het echter niet nodig om van alles te onderzoek. Je moet volgens haar ook gewoon ergens van uit kunnen gaan in het leven. “Het is ook raar. Je zou denken: oké, ik koop een pand en daar hangt die vergunning aan. Net als bij een café. Dan hoop je dat je drank mag schenken. Daar ga je gewoon van uit natuurlijk. Dat komt niet in je op.”

Frits kritisch

Het is volgens Martien Meiland vooral vervelend dat de gemeente zo dicht op de opening aan de bel trok. “Dát vond ik vooral vervelend.”

Frits: “Ja, dat kan hij wel vervelend vinden, maar elke andere ondernemer moet ook zijn zaakjes op orde hebben en zélf zorgen en kijken hoe het allemaal werkt. Zijn vrouw zit nota bene in de gemeenteraad van Noordwijk, dus: hallo!”

Ik Vertrek

Het zijn gewoon klunzen, vindt Frits. “Ja, het is ook een beetje Ik Vertrek. Daar beginnen ze ook altijd een restaurant met een terras en dan denken ze dat ze automatisch mogen uitserveren. Nee, daar moet je toestemming voor hebben!”

Collega Natacha Harlequin: “Je kunt het ook vrágen.”

Bart Ettekoven: “Je zegt wel eens dat een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot. Ik zou bij het volgende bouwproject wel eens even van te voren goed informeren hoe het zit met de regeltjes.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat de Meilandjes hun zaken goed op orde hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen