Frits Huffnagel spuwt live op tv zijn gal over Jelle Brandt Corstius

Frits Huffnagel heeft live op televisie zijn gal gespuwd over Jelle Brandt Corstius, die vervolgd wordt vanwege een beschuldiging van verkrachting. “Ik begrijp dat je niet naar zijn leugens wil luisteren!”

Frits Huffnagel en Jelle Brandt Corstius © Shownieuws, NPO

Jelle Brandt Corstius wordt vervolgd vanwege een beschuldiging van verkrachting die hij jaren geleden deed aan het adres van tv-producent Gijs van Dam. Het Openbaar Ministerie eist een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur en Gijs komt ook nog met een civiele zaak waarin hij een ‘forse schadeclaim’ zal neerleggen bij de journalist.

‘Klopt niets van!’

Het is heel goed dat Jelle zo wordt aangepakt, vindt VVD-prominent Frits Huffnagel. Hij zegt aan de desk van Shownieuws: “Van dit hele verhaal klopt van het begin af aan niets. Die hele Jelle Brandt Corstius heeft ongelooflijk veel schade toegebracht aan Gijs van Dam, die zich daar eigenlijk niet tegen kon verdedigen.”

Hij vervolgt: “Volgens mij is het gewoon zo: ze hadden een borrel te veel gevonden, ze werkten allebei bij Barend & Van Dorp, Gijs was één jaar ouder… Drogering en verkrachting is nogal een aantijging!”

‘Rare jongen’

Frits vindt Jelle maar een rare jongen. “Die Jelle heeft gewoon seks gehad met Gijs en daar achteraf spijt van gehad. Ik vind de hele houding van die Jelle heel raar. Voor die hele aantijging is eigenlijk helemaal geen bewijs geleverd en dan zegt hij aan het eind van die rechtszaak ook nog eens een keer: ‘Ik hoop niet dat er een civiele zaak van komt.’”

Nou, die komt er mooi wél, juicht Frits. “Ja, hallo, als die rechter straks de straf uitspreekt, dan komt er natuurlijk een civiele zaak, want Gijs van Dam is bijna failliet gegaan door al die aantijgingen!”

Leugens

Het is begrijpelijk dat Gijs gisteren niet aanwezig was in de rechtbank, vindt Frits. “Het is logisch dat hij niet bij die zaak was, want hij had geen spreekrecht daar. Het was namelijk het OM, dus ja, hij gaat daar natuurlijk niet weer anderhalf uur naar al die leugens zitten luisteren. Dat begrijp ik ook wel.”

Guido den Aantrekker schrikt er helemaal van. “Mag ik even wat zeggen? Jij bent er best wel fel in. Ben jij er op een of andere manier bij betrokken?”

Een beetje wat de kijkers van Shownieuws zich afvragen als Guido het weer eens over Rachel Hazes heeft zeg maar.

‘Ja, ik ken Gijs’

Frits geeft daarop toe: “Nou, ik ken Gijs en ik heb dit vanaf het begin af aan gevolgd. Die hele Jelle met z’n rare verhalen… Eerst in Trouw en daarna bij De Wereld Draait Door en dan een beetje een terugtrekkende beweging maken van: ‘Nou, misschien moeten we er een streep onder zetten.’ Hallo, het is nogal een aantijging die is gedaan!”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Veel mensen hebben het verdriet van Gijs meegemaakt. Hij heeft ook voor Shownieuws gewerkt en ik ken hem ook persoonlijk, maar toch moeten we dit aan de rechter laten.”

Frits: “Natuurlijk, maar ik denk dat deze rechter een hele verstandige uitspraak gaat doen en dat er daarna een civiele zaak komt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen