Albert Verlinde op herkansing in VI: ‘Het mag wel wat meer knallen!’

Albert Verlinde noemde de voorloper van Vandaag Inside ooit geïrriteerd ‘Homohaat Laat’, maar nu is hij er plotseling vaste gast. Vanavond is optreden twee. “Het moet wel gaan knallen.”

Albert Verlinde en Rob Goossens © SBS 6

Het zorgde vorige week voor een flinke verrassing: Albert Verlinde nam voor het eerst plaats als tafelgast in Vandaag Inside, de meest bekeken talkshow van Nederland. Hij zorgde voor teleurstelling door live op televisie metersdiep in de achterste van Rachel Hazes te kruipen – iets met vriendjespolitiek – maar kijkers waren over het algemeen enthousiast.

Knetterende Albert

Hoewel Johan Derksen, en overigens ook juicekoningin Yvonne Coldeweijer, dat Rachel-geknuffel van de Boulevard-vader een zwak punt vonden, mag Albert vanavond een tweede keer aanschuiven. En meedoen aan ’s lands meest bekeken talkshow is in de nadagen van zijn professionele leven toch een behoorlijke eer.

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard die door Albert is ontdekt, vindt wel dat het wat meer mag knetteren. “Ik had hoge verwachtingen. Ik vond het de verwachting niet helemaal waarmaken, omdat ik hem erg beleefd vond richting de mannen, maar ook andersom”, zegt hij in de BLVD Podcast.

Bloedgroepen

Eigenlijk had Rob bij het eerste optreden van Albert wat meer spektakel verwacht. “Ik had gedacht: dat zijn zulke verschillende bloedgroepen, dat gaat lekker knallen en dat vinden ze ook allemaal prima. Maar ze waren best wel complimentjes naar elkaar aan het uitdelen en dat had ik niet helemaal verwacht.”

Hij vindt dus dat er wel wat meer vuurwerk in mag: “En tegelijkertijd, ja… Ik hou enorm van Alberts grapjes tussendoor. Dat het gaat over die NOS-correspondent die in Rusland te onveilig is en nu weer op de NOS-redactie staat en dat hij dan zegt van: ‘Ja, dat kan nu weer’, wijzend op hoe onveilig het natuurlijk is geweest als we de verhalen mogen geloven.”

Heel scherp

Luuk Ikink, die ook al door Albert is ontdekt, is het daarmee eens. “Ja, maar hij is sowieso heel scherp nog steeds wel, want hij kreeg ook de opmerking over Boulevard en dat hij heel rijk is geworden. En toen zei hij meteen tegen Johan: ‘Ja, daarin kunnen we elkaar de hand schudden.’ Dus hij was meteen snel. Dus hij kan dat nog steeds wel.”

Rob: “Ik hoop dat ze hem sowieso vaker gaan uitnodigen. Want als het één keer niet helemaal is wat je verwacht, betekent niet dat het nooit wat kan worden.”

En dat is dus gebeurd. Vanavond zit Albert weer in, om 21.30 uur op SBS 6.

Fragment

De evaluatie van Albert als VI-gast:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen