Albert Verlinde faalt bij VI-debuut, verdedigt wangedrag Rachel H.

Albert Verlinde heeft de hoge verwachtingen van zijn Vandaag Inside-debuut niet waargemaakt. Hij besloot het wangedrag van Rachel Hazes te verdedigen en lijkt daarmee zijn scherpte verloren.

Rachel Hazes en Albert Verlinde © SBS

De tv-comeback van Albert Verlinde is een behoorlijke deceptie. Hij begon gisterenavond aan tafel bij Vandaag Inside ontzettend fanatiek Rachel Hazes te verdedigen. Zij heeft zich compleet misdragen door zonder aanleiding los te gaan op Rob Goossens, zijn geaardheid in twijfel te trekken en dat vervolgens te lekken naar een juicekanaal. Zó laag.

Wraakzuchtige Rachel

Het is heel fijn voor Rachel dat ze gisteren een keertje niet naar de rechtbank hoefde, maar haar vorm van tijdverdrijf is wel heel erg triest. Het zit de beroepsweduwe kennelijk nog steeds ontzéttend hoog dat Rob ooit een keer heeft geroepen dat Rachel ‘met het lijk van André loopt te zeulen’ en die wraakzucht staat haar héél slecht.

De meest trieste uitkomst van die rancune is dat Rachel de geaardheid van Rob in twijfel trekt. Dat is in zijn geval niet alleen héél cliché, maar in het algemeen ook nog eens héél 1999. Het in twijfel trekken van iemands geaardheid suggereert immers dat er iets mis is met het zijn van een LGBTQ+-persoon, terwijl dat natuurlijk totaal niet relevant is.

Testamenttrekker

Rachel is gewoon op haar teentjes getrapt omdat ze niet tegen de heersende opvatting kan dat zij een testamenttrekker is. En die lange tenen verdienen alleen maar afkeuring.

Luuk Ikink begrijpt dat wél. Hij zei gisterenavond in RTL Boulevard tegen collega Rob: “Rachel ging jou ineens benaderen en ze noemt jou ook een kneus. Waarom wil zij nou ineens weer ruzie met je zoeken? Ik snap dat niet zo goed.”

Rob: “Ik weet het ook niet. Het enige dat ik kan verzinnen is dat gisteren een van haar laatste flings, Klaas Otto, in het ziekenhuis zijn dochtertje geboren heeft zien worden. Misschien was ze daar gewoon zo goed ziek van, van: hij heeft weer een ander zwanger gemaakt, dat ze dat op mij af reageert.”

Zongebruinde Albert

Nou, door naar Albert. Die verraadde gisterenavond in Vandaag Inside al snel waarom hij er zo zongebruind uitzag: die was vlák voor de uitzending uit de achterste van Rachel gekropen. “Je hebt de hele dag met Rachel Hazes zitten appen, begrijp ik?”, vraagt presentator Wilfred Genee hem.

Albert beaamt dat en rakelt de lijk-opmerking van Rob op: “Dat is natuurlijk een niet al te fijne opmerking.”

Wilfred: “Nee, maar goed, jij hebt Mariska Hulscher ook wel eens h**r genoemd.”

Albert: “Nou ja, inderdaad. Hahaha. Maar daar heb ik op een gegeven moment ook mijn excuus voor aangeboden, het is uitgepraat en dergelijke. Rob heeft het eigenlijk nooit uitgepraat.”

Rachel reageert

Wat heeft Rachel gezegd tegen Albert? “Ik dacht: waarom doet Rachel dat? Ze zegt: ‘Eigenlijk gewoon omdat hij nooit zijn excuses gemaakt heeft voor wat hij gezegd heeft. (…) Het feit dat dat dan zo ettert, daar kan ik gewoon niet tegen, dus daar ben ik even op losgegaan.’”

Albert: “Ik wil toch zeggen, want iedereen zit altijd over Rachel, maar je zult het meemaken dat je gewoon de weduwe bent van een volksheld, van een legende, en jij moet dat bewaken. Snap je? Dat erfgoed. Want daar ben je voor. Dat heeft nog nooit iemand in die mate meegemaakt in Nederland.”

Kassajuffrouw

Eh, dus omdat Rachel de hele dag als nep-erfgenaam achter de kassa van het Hazes-concern staat, heeft ze het zo zwaar en heeft ze het recht om als een bezetene tekeer te gaan tegen iedereen?

Johan Derksen: “Jij zit hier als de advocaat van de duivel te oreren, maar als een moeder bij haar kinderen de erfenis weghoudt, dat vind ik wel redelijk schandalig hoor.”

Albert: “Ja, maar je weet dus niet hoe het zit. Dat is wat ik bedoel.”

Gelukkig weet de oplettende kijker wél hoe het zit. Albert heeft als theaterproducent grof geld verdiend met Rachel door samen een Hazes-musical op de planken te brengen. En zo is de cirkel weer rond.

Daily reminder waarom er tegenwoordig juicekanalen zijn.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde zit er metersdiep in bij Rachel Hazes. Typisch oude showjournalistiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen