Albert Verlinde hervat tv-carrière als VI-gast: ‘Dit is verrassend!’

Albert Verlinde hervat zijn televisiecarrière als gast van megahit Vandaag Inside. Is Nederland vanavond getuige van een succesvolle wederopstanding? “Dit is heel erg verrassend.”

Vandaag Inside en Albert Verlinde © SBS

Het zou zomaar een gouden greep kunnen zijn: Albert Verlinde aan tafel bij Vandaag Inside. De talkshow scoort altijd veel mediapunten als het in de uitzending over showbizz gaat, maar een vaste celebrityspecialist ontbreekt vooralsnog. De mannen van VI leken heel even te flirten met Boulevard-chihuahua Aran Bade, maar dat zagen kijkers niet zitten.

‘Dit is verrassend!’

Nu wordt er gekozen voor Albert, die de tv-showbizzjournalistiek op de kaart heeft gezet in ons land. De grondlegger van RTL Boulevard is al een tijdje weg bij Shownieuws, dus niets staat een exclusief gastschap bij VI in de weg. Een comeback in een showbizzrubriek ziet Albert niet zitten en aanschuiven bij VI is dan een eervol alternatief.

Wilfred Genee maakte het nieuws gisterenavond bekend in de uitzending op SBS 6. “We zijn er morgen weer en o, Albert Verlinde morgen! Ja! Ook verrassend! Bij ons aan tafel, dat gaan we meemaken allemaal.”

Schaapjes op droge

Voor het geld hoeft Albert het niet meer te doen. Hij verhuisde onlangs naar een nieuw Amsterdams appartementje ter waarde van 3,8 miljoen euro. Wat er in de garage staat? Zijn Bentley Continental GT die hij vorig jaar kocht voor 334.633 euro. Slaat hij niet een beetje door? “Ik ben nu 61, ik kan mijn geld straks niet meenemen”, zei hij vorig jaar in het FD.

Albert doet tv dus voor de lol. Lol die hij vorig jaar niet meer vond bij Shownieuws. “Ik trok het niet meer. Half een ’s nachts thuis, stuiterend in mijn bed. Ik was kapot. Zo’n uurtje Shownieuws is vaak ook nog eens 20 minuten nazorg. Je rijdt naar huis, denkt: leuke show. Komt er weer een sms binnen van iemand die boos is. Daar heb ik geen zin meer in.”

Meel in de mond

Huh, maar wacht even? De mannen van VI hebben natuurlijk geen zin in iemand die met meel in de mond praat om ruzietjes te voorkomen. Of wil hij eens per week of twee weken toch weer gas gaan geven?

Het is twijfelachtig: “Albert Verlinde is een totaalpakket. Als ik mezelf dan terugzie begrijp ik de boosheid wel. Vroeger genoot ik er meer van dan nu.”

We zullen het vanavond gaan zien, om 21.30 uur op SBS 6.

Liesbeth niet

Wie we in elk geval níet meer in de studio van Vandaag Inside zullen zien, is de beroemde paragnost Liesbeth van Dijk. Zij zat zondag in de show van haar goede vriend Harry Mens, waar ze elkaar een beetje plaagden. Het fragmentje daarvan zat gisterenavond ook in VI.

Johan Derksen sloot vervolgens de deur voor de toekomstfluisteraar: “We hebben die mevrouw Van Dijk ook een keer gehad en dat was een reden om haar nooit meer uit te nodigen. Ze is een verschrikkelijke vrouw. Ze is heel aardig, hoor, maar in beeld is het een verschrikkelijke vrouw.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen