Albert Verlinde mag terug in VI, maar: ‘Rachel Hazes-betoog zwak’

Albert Verlinde mag terugkeren aan tafel bij Vandaag Inside, maar wel vindt Johan Derksen dat hij zich bij zijn debuut heeft vergaloppeerd over Rachel Hazes. “Dat was een zwak puntje.”

Albert Verlinde, Rachel Hazes en Johan Derksen © NPO

Het debuut van Albert Verlinde aan tafel bij Vandaag Inside is de kijker over het algemeen goed bevallen, maar wel heeft hij ernstig geblunderd door het voor Rachel Hazes op te nemen. De beroepsweduwe heeft zich ernstig misdragen tegenover Rob Goossens, maar dat werd zo ongeveer goedgepraat door Albert.

Albert kent Rachel

De reden laat zich raden: Albert heeft een persoonlijke band met Rachel en samen brachten ze in 2020 een nieuwe versie van de Hazes-musical Hij Gelooft In Mij op de planken. Hij was toen nog de baas van musicalgigant Stage. “Ik ben heel leuk regelmatig met Rachel Hazes in contact over deze musical”, vertelde hij destijds op televisie.

Oftewel: vriendjespolitiek. Desondanks mag Albert weer terugkeren bij VI. “Ja, joh, natuurlijk. Ja, prima, joh. Prima gozer wel. Natuurlijk”, aldus René van der Gijp in de uitzending van gisteren.

Zwak puntje

Johan Derksen staat ook open voor een terugkeer van Albert. Wel is hij kritisch over zijn Rachel-geslijm. “Je moet niet te hard van stapel lopen, maar ik denk dat we hem een tweede kans moeten geven. Eén zwak puntje in zijn betoog was dat hele verhaal over mevrouw Hazes. Ik weet niet of hij een relatie met die mensen heeft.”

Wilfred: “Ik las ergens, maar ik weet niet of dat waar is, dat er ooit een musical van Hazes is geweest. Dat is door Joop van den Ende opgezet natuurlijk, maar later is hij samengegaan met Joop van den Ende. Ik weet niet of dat een commercieel belang was.”

Beetje druk

Wat vindt Roxane Knetemann van Alberts optreden in VI? “Ik vond hem supergoed klikken, maar ik vond hem wel druk en ik vond het dus zó ontzettend fijn dat René af en toe weer de voeten op de aarde zette.”

René: “Hij was inderdaad… Maar het was de eerste keer, hè? Voor ons is het net alsof we aan de keukentafel zitten al vijftien jaar. Maar als iemand gewoon voor de eerste keer komt…”

Niet zo sterk

Mediajournalist Mark Koster is kritisch over het optreden van Albert. Hij zegt in de podcast De Juice Show: “Ik vond Albert Verlinde niet zo heel sterk, want hij nam het helemaal op voor Rachel. Dat vind ik het nadeel van Albert Verlinde. Albert Verlinde heeft ook altijd iets gekleurds soms. Als hij in een kamp zit, dan zit hij erin.”

Co-host Yvonne Coldeweijer, die enthousiast was over het debuut van Albert, zegt: “Dat heb ik natuurlijk een beetje met Gordon, als in: als je iemand persoonlijk kent… En Albert heeft dan gisteren de hele dag met die vrouw geappt… Die kan dat dan nu niet maken voor zijn gevoel om dan…”

Mark: “Maar dat vind ik gek aan die showbizzjournalistiek.”

Yvonne: “Dat wil je eigenlijk niet. Je moet ze niet kennen, dat is het beste.”

Verkeerde kamp

Het is overduidelijk dat Albert dik is met Rachel, aldus Mark. “Dat vind ik het nadeel van Albert Verlinde, hij zit soms in een kamp.”

Yvonne: “Ja, wij zitten ook altijd in een kamp. Hij zat gewoon alleen in het verkeerde kamp. Hahaha. Ja, hij ging het voor Rachel opnemen. Van: goh, je moet je maar eens voorstellen, zegt hij, dat je dus zo’n erfgoed moet beschermen.”

Mark: “Een erfgoed moet beschermen? Alsof het een museumdirecteur is. Albert Verlinde, prima, maar wel een has been, geweest. Was leuk in die jaren.”

Yvonne: “Nou, wel een legend voor mij, maar ik snap… Ja, ik snap het inmengen, van inderdaad dat je de BN’er kent… Daar loop ik soms nu ook tegenaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Albert Verlinde het moet melden als hij een persoonlijke band heeft met BN'ers die hij becommentarieert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen