Albert Verlinde wil door bij VI, kijkers ook positief: ‘Goede chemie’

Albert Verlinde staat ervoor open om vaker aan te schuiven bij Vandaag Inside, als vaste gast. En het lijkt erop dat de kijkers van het programma ook enthousiast zijn. “Leuke gast, vaker doen!”

Albert Verlinde © SBS

De komst van Albert Verlinde als vaste gast lijkt een gouden greep van Vandaag Inside. Pittige uitspraken over celebrities scoren altijd en het programma heeft nu dé nestor van de Nederlandse tv-showbizzjournalistiek aan tafel zitten. Zijn debuut van gisterenavond is niet alleen de showkenner zelf, maar ook de kijkers goed bevallen.

Albert wil door

Albert vertelt in de rubriek In De Wandelgangen dat hij graag nog eens wil komen. “Ja, maar als ik dat zeg en morgen wordt dan gezegd: ‘Nou, die nodigen we nooit meer uit!’, dan is dat ook weer zoiets”, lacht hij. “Ik vond het op zich leuk en ik vond het de moeite waard om van de bank af te komen vanavond. Absoluut.”

Hij vervolgt: “Ik vond het leuk, maar ik wacht jullie evaluatie af. Ik vind het lekker omdat je ook merkt dat er echt wel dynamiek was ook, voor mijn gevoel. En ook leuk over homo’s, over Joden en over een andere manier weer even praten hoe dat dan is en hoe mensen erover denken. Ik vind het ook wel een toegevoegde waarde hebben eerlijk gezegd.”

Wat vindt Onno?

Het gevoel van Albert is dat ‘iedereen lekker zat te schakelen met elkaar’. Wilfred Genee daarop: “Dat heeft ook met professionaliteit te maken omdat je zelf heel veel tv hebt gemaakt, denk ik. Je merkt het gelijk als je met mensen werkt die veel ervaring hebben.”

Wilfred vervolgt: “Ik kan me ook voorstellen dat het voor jou even lastig was. Ik heb met opzet de naam Onno Hoes even niet genoemd tijdens de uitzending. Ik denk: ik laat hem even lopen. Maar ik kan me voorstellen dat Onno wel tegen jou heeft gezegd: ‘Ga nou niet, joh. Dat zijn die gasten die mij zo hard hebben aangepakt! Niet doen!’”

Albert: “Nee, nee, dat heeft hij niet gezegd. Nee.”

‘O, bijzonder’

De mannen van VI hebben Alberts geliefde Onno nooit gespaard. Wilfred: “Dat heeft geen enkele rol gespeeld in deze?”

Albert: “Nee, nee.”

Wilfred: “O, bijzonder. Ik kan me dat voorstellen.”

Albert: “Nee, dat is net als wat ik net over Humberto zei. Wat heeft het voor zin om allemaal boos te blijven op elkaar? Dat heeft toch allemaal geen zin?”

Wilfred: “Ja, maar dat lukt niet iedereen in dit vak, hè? Je ziet het aan die Rachel Hazes waar we het nu over hebben. Die mensen kunnen klaarblijkelijk niet allemaal dingen loslaten.”

Albert: “Ja, maar ik heb liever een leuk leven en ik laat mijn hondje lekker uit. Ik heb er niet zo’n zin in om al die dingen in mijn schoudertasje mee te nemen.”

Positieve reacties

Veel kijkers van Vandaag Inside reageren positief op de Twitter-pagina van het programma, ondanks dat Albert er metersdiep inging bij Rachel Hazes. Zo zegt Henk: “Prima uitzending!!!!! Die vetkuif onmiddellijk inruilen voor Albert.”

Sjimmie: “Meteen vastleggen voor de aankomende jaren!!! Perfecte chemie. Wellicht de nieuwe standaard voor de lange vrijdagavond.”

René: “Past er prima tussen, maar eerst de evaluatie morgen!”

En Tino: “Erg verrassend. Albert past inderdaad prima in het programma.”

Het is verrassend, zeker voor een kritisch medium als Twitter, hoe positief de reacties aldaar zijn.

Ook Yvonne Coldeweijer, die tijdens de uitzending een compliment kreeg van Albert, is enthousiast: “Heerlijk om de enige echte Roddelkoning Albert weer te zien en al helemaal bij VI. 🏆”

Juicekanaal

Het juicekanaal Juice Channel is minder enthousiast. Zij stellen dat Albert ‘de kont van Roggel zat te kussen’. “Wat een huichelaar.”

En ook:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen