‘Mattie Valk is walgelijk slecht mens, ben er gewoon misselijk van’

Mattie Valk is een ‘walgelijk slecht mens’, vindt juicekoningin Yvonne Coldeweijer. Het gedrag van de Qmusic-ster is volgens haar ‘misselijkmakend’. “Hij is een paria voor mij. Bah.”

Mattie Valk en Yvonne Coldeweijer © RTL, YouTube

Opvallend is het wel: Mattie Valk ontkent de heftige juice die Yvonne Coldeweijer over hem naar buiten heeft gebracht niet. Zij zegt over tien bronnen te beschikken die onafhankelijk van elkaar hetzelfde verhaal vertellen. Heeft de grote ster van Qmusic zich dan écht zo verwerpelijk gedragen? De juicekoningin weet het zeker.

‘Mattie wíst het’

Mattie maakte in 2016 zijn relatiebreuk met Kirsten Willemstein bekend, die net ‘hun’ tweeling op de wereld had gezet. Hij schreef een brief die op de radio werd voorgelezen door zijn toenmalige co-host Wietze de Jager. Daarin gaf Mattie aan vol ‘ongeloof’ te zijn omdat hij ‘niet de biologische vader blijkt van de twee vechtertjes’.

Die brief heeft Kirsten ongelooflijk veel narigheid opgeleverd. Nu, zeven jaar later, blijkt de vork volgens Yvonne heel anders in de steel te zitten. Ze stelt dat Mattie voor de geboorte al wist dat de tweeling niet van hem was. “Hij wist dat hij geen kindjes kon krijgen, dus toen ze zwanger werd, wist hij meteen dat het niet van hem was.”

Veel te vroeg

Waarom zag Mattie dan alsnog af van het vaderschap? “Ze zijn geboren, te vroeg, en er werd bekend dat ze waarschijnlijk gehandicapt door het leven zouden gaan. In de tijdlijn volgde daarop dat Mattie dus heeft gezegd: ‘Ik verbreek de relatie.’ De rest mogen jullie allemaal zelf lekker invullen. Ik vind het te pijnlijk om te bespreken.”

Wat zit er dan achter die brief van Mattie? Waarom deed hij alsof hij in shock was? Yvonne vertelt in haar podcast De Juice Show: “Ze hadden besloten om net te doen alsof het zijn kinderen zijn. Want hij wilde niet tegen zijn moeder zeggen van: ja, die kinderen zijn van een ander. Mattie vindt het heel belangrijk wat zijn moeder van hem vindt.”

Tien bronnen

Yvonne stelt dat dit verhaal volledig klopt. Ze baseert zich op tien bronnen. “Het is shocking. Tien. Het was bijvoorbeeld een bron uit het ziekenhuis. Er was een bron uit de kring van Kirsten. Er was een bron uit de kring van Mattie. Uit de kring van zijn moeder. Iedereen vertelde hetzelfde verhaal.”

Ze vindt het kwalijk dat hij Kirsten zo voor de bus gegooid heeft. “Die had op dat moment iets anders aan haar hoofd dan haar eigen imago. (…) Het is echt walgelijk wat daar gebeurd is. Hij heeft ons in die waan gelaten. Het is walgelijk wat hij heeft gedaan. Walgelijk. Hij heeft haar keihard voor de bus gegooid, terwijl zij… She was not to blame.”

Walgelijk stuk vreten

Co-host Mark Koster is nu ook wel klaar met Mattie. “Die Mattie, die heeft zich natuurlijk grootselijk misdragen.”

Yvonne: “Wálgelijk. Het is een walgelijk stuk vreten. Ik vind het echt… Ik hoef toch niet in te vullen wat er in zijn hoofd is omgegaan? Dat had ik eerst allemaal uitgetypt. Ik heb spionnen die alle drie met een mooie quote precies zeiden wat Mattie zijn intentie was toen die kinderen geboren werden. In het belang van de kindjes kunnen we dat niet bespreken.”

Ze vervolgt: “Hij heeft iets verzonnen. Het is niet waar. Hij heeft haar geframed en ze wist het niet eens en dat is gewoon… Dat is walgelijk. Wálgelijk slecht mens dat je bent. Oh, wat vind ik… Ik ben gewoon helemaal misselijk hiervan.”

Moreel laag iemand

Mattie riep Yvonne vlak voor de publicatie van haar juice op om het verhaal niet te publiceren omdat het over kinderen gaat. En dat terwijl Mattie dit verhaal dus zélf de wereld in heeft geslingerd. “Ja, you’re the last one!”

Mark: “Het is een moreel laag iemand.”

Yvonne: “Ja. Onder aan de voedselketen. Hij is een paria voor mij. Bah. Walgelijk.”

Het nieuws is door meerdere media besproken, waaronder in Vandaag Inside, maar niet door RTL Boulevard. Yvonne: “Hoe kan dat? Zij hebben een artikel geschreven, tegelijk met iedereen. En toen ik erop klikte was het weg. En het is verdwenen. En in de show, die avond, hebben ze het ook helemaal niet besproken.”

‘Hij ontkent niet!’

Yvonne vindt het heel vreemd van Boulevard. “Wat is daar gebeurd? Waarom mocht dit niet besproken worden?”

Dat Mattie niet ontkent zegt volgens haar alles. “Het is toch bizar dat Mattie het niet ontkent? Het is waar.”

Mark: “Het is 100 procent waar.”

Tot slot: vindt Yvonne het Qmusic-maatje van Mattie, Marieke Elsinga, wél leuk? “Hou toch op over die Marieke. Wat een ínfantiel mens is dat.”

Mark: “Het is kleuterradio. Het is echt de verkleutering van de media.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mattie Valk trok de 'het gaat hier over kinderen'-kaart om Yvonne's juice te voorkomen. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen