Yvonne heeft zich zwaar vergist in Gordon: ‘Het is tijd voor rehab’

Yvonne Coldeweijer gold lange tijd als een van de weinige bondgenoten van Gordon, maar ze heeft zich zwaar in hem vergist. “Gordon moet hulp zoeken. Het is misschien toch tijd voor rehab.”

Yvonne Coldeweijer en Gordon © RTL

Het vriendschappelijke contact tussen Gordon en Yvonne Coldeweijer was opzienbarend. Haar sympathie voor hem ontstond heel lang geleden, toen haar broertje nog voor De Efteling werkte en de entertainer na een optreden even tijd voor hem vrijmaakte. En niet eens omdat er camera’s bij waren. “Dat is toch mooi?”, zei ze vorig jaar.

‘Te veel in Gordon?’

Yvonne is nu echter goed geschrokken van de onthullingen van Gordons ex-verloofde Gavin Rozario. Deze Australische knul, die geloofwaardig en integer overkomt, schetst een zeer zorgwekkend beeld van de tv-miljonair. “Zit je niet te veel in Gordon? Moet je niet weer wat kritischer op hem worden, Coldeweijer?”, vraagt haar collega Mark Koster zich af.

Daar antwoordt Yvonne in haar podcast De Juice Show op: “Ik kan er niks aan doen, maar Gordon is gewoon heel open met mij, dus ja… Soms gebruik ik het in de juice en soms vind ik het een beetje sneu, want dan denk ik: als ik dit post… Ik moet hem ook een beetje tegen zichzelf beschermen af en toe. Ik weet wel heel veel.”

‘Aan de cocaïne’

Yvonne is teleurgesteld. “Ik schrok heel erg van het feit dat Gordon dus nog steeds verslaafd is. Ik heb dit wel eens gevraagd en dan krijg je dat hij is afgekickt en dat het in Dubai juist zo onmogelijk is om drugs te gebruiken. Dan denk ik: ja, dat is wel makkelijk om te zeggen, maar elke verslaafde reageert op die manier natuurlijk.”

Ze vervolgt: “Ik ben er heel erg van in shock dat hij dus eigenlijk nog steeds heel erg verslaafd is aan coke. Dat denk ik. En daarnaast: dat dat aanzoek dus gewoon niet oprecht was. Het staat een beetje zo van: kun jij mij niet even ten huwelijk vragen? Dan gaan we ringen halen, dan filmen we dat en dan vraag jij mij ten huwelijk.”

“Dat wringt bij mij heel erg. Ik hou daar helemaal niet van.”

‘Tijd voor rehab’

Yvonne, die in haar podcast voor het eerst spreekt met Evert Santegoeds, heeft vraagtekens bij Gordons ‘mentale toestand’. “Dan denk ik: goh, misschien toch tijd voor rehab. Je ziet het bij anderen, je ziet het bij Lil. Ja, dat moet eerst afkicken voordat je het überhaupt kan behandelen allemaal. Eigenlijk ben ik een beetje naar ervan ook.”

Gordon is niet helemaal eerlijk geweest tegen Yvonne. “Ik heb vorige week letterlijk gezegd dat het allemaal wel meeviel en het niet zo juicy was, omdat Gordon tegen mij zei: ‘Hij heeft het uitgemaakt omdat we wel eens ruzie hadden. Dat is gewoon een smoesje, want we hadden nooit ruzie.’ Nu denk ik van: ja, je weet misschien zelf niet eens hoe je overkomt.”

Keibang

Yvonne heeft alle begrip voor Gavin. “Ik denk dat het gepaard gaat met een Gavin die gewoon keibang is. Op een gegeven moment wil je niet meer en dan zie je zoveel red flags en wil je gewoon die persoon niet meer. Weet je, je moet ervan af. Dat is altijd even het enge momentje dat je het moet uitmaken. Ik denk dat daarvoor heel vaak een soort moment of silence zit. Naar, bah, ugh!”

“Ik wil gewoon dat Gordon in de spiegel kijkt en hulp zoekt, maar Gordon kennende zal dat wel niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen