‘Jeroen van Koningsbrugge moet erg oppassen qua imagoschade’

Jeroen van Koningsbrugge moet op dit moment in zijn carrière ongelooflijk oppassen voor imagoschade, stelt tv-professor en oud-SBS-baas Tina Nijkamp. “Je krijgt een vermoeidheid.”

Jeroen van Koningsbrugge © Tom Cornelissen

Het is dé standaardkeuze als tv-makers werken aan een panelshow met BN’ers: Jeroen van Koningsbrugge. Waarom is een raadsel, maar hij is in dit soort programma’s vrijwel altijd te zien als teamcaptain. Ook in de huidige Marieke Elsinga-flop Alles is Muziek, waarin BN’ers op huishoudelijke objecten rammen om muziek te maken, heeft hij een grote rol.

‘Oppassen, Jeroen!’

Tina Nijkamp, die jarenlang aan het roer stond van SBS 6, denkt dat Jeroen in gevaar is. Het schaadt hem dat Alles is Muziek niet van de buis wordt gehaald, denkt ze. “Voor hem hangt hier toch wel veel van af. Hij moet oppassen qua imagoschade dat hij niet in de vergelijkingscategorie van Avastars komt”, schrijft ze in haar Instagram-stories.

Shows met slechte kijkcijfers worden nu vaak vergeleken met Avastars. “Jeroen krijgt dat nu een beetje met panelshows: ‘Weer zo’n kinderachtige panelshow met Jeroen van Koningsbrugge’, of: ‘Een typisch Jeroen van Koningsbrugge-panelprogramma’.”

Langspeelpaat

Dezelfde waarschuwing geeft Tina hem in gesprek met De Telegraaf. “Jeroen van Koningsbrugge moet ook oppassen. Hij zit in heel veel panelshows als DNA onbekend. Dan krijg je een soort vermoeidheid. Hij is op veel zenders te zien dus en op NPO 1 en op RTL 4 en op SBS 6, dat helpt niet.”

Ze vervolgt: “Straks begint Kamp van Koningsbrugge en dan loopt Alles is muziek nog door. Je loopt het risico dat er nu wordt gezegd: ’Oh, dat is weer zo’n kinderachtig Jeroen van Koningsbrugge panelprogramma.”

Overdosis

Tina wijst er op haar Insta-pagina op dat Jeroen straks enorm veel te zien zal zijn op televisie. “De presentator die het vaakst op tv is op dit moment met een eigen programma, is Jeroen van Koningsbrugge.”

Ze besluit: “In één week is hij te zien met Alles is Muziek, Draadstaal én de herhaling van Smeris. Daar komt binnenkort dus Kamp van Koningsbrugge nog bij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Associeert u Jeroen van Koningsbrugge met kwalitatief hoogwaardige televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen