Jeroen van Koningsbrugge over tv-vriendin Linda de Mol: ‘Pijnlijk’

Jeroen van Koningsbrugge houdt wijselijk zijn mond als het in Beste Kijkers gaat over zijn goede tv-vriendin Linda de Mol. Wel zegt hij nog: “Je kiest er niet voor op wie je verliefd wordt.”

Jeroen van Koningsbrugge, Jeroen Rietbergen, Linda de Mol en Beau van Erven Dorens © RTL

De kans dat Jeroen Rietbergen, oud-bandleider van The Voice en het liefje van Linda de Mol, ooit nog wordt getolereerd door het grote publiek is miniem. De beslissing om hem te vervolgen voor verkrachting is weliswaar ingetrokken door het OM, maar dat voor hem gunstige nieuws is ondergesneeuwd door het onsympathieke tv-optreden van zijn advocaat.

‘Eens met Angela!’

De advocaat die Jeroen en Linda naar voren hebben geschoven is live op tv compleet gegrild door Angela de Jong. En terecht, vindt Beau van Erven Dorens, die door Linda herself een ‘sensatiezoekende opiniemaker‘ is genoemd. “Eigenlijk voor het eerst dat ik het met Angela de Jong eens ben een keertje. Dit was een heel spannend moment bij Renze.”

Luuk Ikink daarop in Beste Kijkers: “Ja. Ik denk dat de meeste mensen zich toch echt wel zaten op te vreten over de advocaat van Jeroen Rietbergen, omdat hij helemaal vergat dat daar – los van deze zaak waar hij juridisch van is vrijgesproken – toch wel heel veel vrouwen zaten die ook wel echt klachten tegen hem hebben ingediend.”

Afdruipen

Ja, beaamt Daphne Bunskoek. “Hij verweet de media heel erg hoe zijn cliënt werd geframed, hoe wij hadden neergezet als de media, maar hij deed hetzelfde als met het slachtoffer, waar hij continu allerlei opmerkingen over maakte als (…) dat zij mocht ‘afdruipen’ van het OM op een ‘waardige manier’. Het was allemaal heel vernederend voor het slachtoffer.”

Edson da Graça is het ermee eens: “Zo’n gast maakt het voor slachtoffers ook moeilijk om zich te melden. Als jij denkt als slachtoffer: o mijn god, ik krijg met zo’n man te maken straks… Ja, dan denk je misschien wel twee keer na.”

Op een missie

Beau benadrukt dat die advocaat uiteindelijk gewoon gestuurd is door Linda en Jeroen. “Deze man is op missie, hè? Deze man is op missie gestuurd, gewoon van: we gaan het nu even rechtzetten. Eerlijk gezegd snap ik het zelfs nog, want ze hebben al die tijd daar gezeten van: jongens, deze zaak moet geseponeerd worden.”

“Nu wordt de zaak geseponeerd, dan wordt er iemand op uit gestuurd, een of andere killer, en die moet gaan zeggen: ‘Jongens, jullie zaten er allemaal naast.’ Dat is wat hij moet doen. Dit is zijn opdracht.”

Aanranding

Daphne vindt het ongepast. “Dit onderwerp heeft dat niet nodig, om een soort genoegdoening te komen halen.”

Beau: “Dat vind ik ook, daar ben ik het mee eens.”

Georgina Verbaan: “Eigenlijk is het gewoon heel naar. Als het wel is gebeurd zoals het slachtoffer zegt, dan is dit gewoon een tweede soort van aanranding op tv.”

Beau: “Ja, ja, ja.”

Potsierlijk

Luuk is benieuwd hoe Beau erin staat. “Wat vind jij ervan, Beau? Want de kritiek ging ook wel over jou, dat die zaak eigenlijk al op televisie werd uitgesproken voordat het naar de rechter ging.”

Beau: “Ja, ik vind het potsierlijk. (…) Ik voel me er helemaal niet schuldig in, want wij zijn de media en volgen daarin het nieuws.”

Jeroen van Koningsbrugge, die nog altijd met Linda het programma Ik Hou Van Holland maakt, houdt zich wijselijk stil. Wel komt hij nog met een aantal zalvende slotwoorden: “Je kiest er niet voor op wie je verliefd wordt, hè, hoe pijnlijk ook. Het is echt zo. Ik denk echt dat echt gek op hem is en daar kun je echt niet voor kiezen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen