Eva Jinek laconiek na speculaties: ‘Carrière vaker doodverklaard’

Vriend en vijand is het er inmiddels wel over eens dat Eva Jinek door haar ingestorte kijkcijfers geen 1,2 miljoen euro per jaar meer waard is, maar hoe kijkt ze hier zelf eigenlijk tegenaan?

Eva Jinek © RTL

Het is voor Eva Jinek natuurlijk niet leuk dat iedereen in de media over elkaar heen valt om een mening te geven over haar topsalaris, vooral niet als er dan ook nog eens wordt verwezen naar het feit dat ze parttime werkt. Gelukkig kan de presentatrice er goed mee omgaan; ze reageert er laconiek op tijdens een of andere vrouwenevenement.

Doodverklaard

Eva liet zich afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Amsterdam interviewen door Roos Moggré en daar was een spion van weekblad Weekend bij. De gevoelige vragen, bijvoorbeeld over haar ingestorte kijkcijfers, veel te lange uitzendingen en miljoenencontract, bleven uit. Wel vertelt ze in algemeenheden over haar turbulente tv-carrière.

Op een gegeven moment lijkt Eva ook te verwijzen naar de huidige rumoer over haar tv-toekomst. “Eén van de dingen die ik in het begin van mijn boek Droom Groot vertel, gaat over een heel moeilijk moment in mijn carrière. Dat mijn carrière dood werd verklaard, is inmiddels al vaker gebeurd, nu ben ik dat wel gewend”, lacht ze.

“Maar de eerste keer dat dat gebeurde, vond ik het best heftig.”

Meerdere angsten

Hoe ging die eerste keer dan? Dat moeten we dan weer in Eva’s boek lezen. “Ik schrijf over hoe dat ging. En hoe belangrijk het is als andere mensen praten over hun moeilijkheden en mislukkingen.”

Overigens blijkt een eventuele RTL-exit wel een angst van Eva te zijn. “Ik denk dat ik meerdere angsten heb. Eén van mijn angsten is, omdat mijn ouders vluchtelingen zijn, dat je van de ene op de andere dag alles kwijt kunt zijn.”

‘Word ik ontslagen?’

Hoe ziet de angst er in het dagelijks leven uit? “Ik zal altijd denken: ik moet oppassen, ik moet wel genoeg geld op mijn rekening hebben. O, mijn baas wil me spreken, word ik ontslagen?”

Toch probeert Eva om die angstbeelden uit haar hoofd te krijgen. “Als ik dit vertel aan mensen, zeggen die ook vaak: ‘Waar heb je het over, waar maak je je druk om?!'”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het lachen Eva Jinek snel vergaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen