Cornald Maas volledig gesloopt: ‘Wat een verschrikking die man!’

De dagen van Cornald Maas als de man die bij het Eurovisie Songfestival de lakens uitdeelt lijken na het Mia & Dion-fiasco geteld. En nu krijgt hij ook nog eens Mark Koster over zich heen.

Mark Koster en Cornald Maas © RTL, NPO

Cornald Maas, die een prominente rol speelt in de selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival, maakt zich er niet bepaald populairder op. Niet alleen heeft hij compleet geflaterd met het inzenden van Mia & Dion, maar ook slaat hij woest om zich heen naar kritische media. Zo heeft hij geprobeerd om de perskaart van Shownieuws af te pakken.

Klaar met Cornald

Dat incident staat volgens Privé-journalist Jan Uriot niet op zichzelf. Volgens hem is Cornald een echte snitch. Dit Songfestival-figuur is namelijk een keertje direct naar Jans hoofdredacteur gestapt om over hem te klagen. “Dan denk ik: dan moet je mij bellen en niet mijn hoofdredacteur.”

Yvonne Coldeweijer is klaar met dit vijandige gedrag van Cornald, wiens psychische toestand twijfelachtig is gezien zijn voorliefde voor desastreuze woningbranden. “Ik ben gewoon helemaal klaar met deze Cornald en zijn geheime ministerie. Mensen vergeten dat dit ons geld is, hè? Er gaat een half miljoen aan belastinggeld in om, hè?”

‘Hij kan NIKS!’

Mediajournalist Mark Koster gaat na deze opmerking van Yvonne, in de podcast De Juice Show, he-le-maal los op Cornald. “Die man kan helemaal niks. Die heeft dus nog nooit één hit bedacht of gevonden. Wat heeft hij nu gedacht? Hij dacht: ik geef Duncan het stuur in handen, want die heeft gewonnen. En die heeft deze twee mensen gevonden.”

Dat is nu dus ’totaal misgegaan’, zegt Mark. “Het meest erge aan die Cornald Maas vind ik dat hij geen enkele verantwoordelijkheid neemt. Als ze hem daarop aanspreken wordt hij boos.”

‘Zó kinderachtig!’

Yvonne vindt het begrijpelijk dat Shownieuws een verslaggever naar Cornalds huis heeft gestuurd toen hij weigerde om te reageren op het miljoenenverslindende Songfestival-fiasco. “Hij kan ook de telefoon opnemen, hè, dan hadden ze daar niet gestaan. Hij heeft daarna Patty Brard geblokkeerd en Bart Ettekoven. Dat is hilarisch. Kínderachtig!”

Mark: “Het is toch de állerkleinste vorm van je egootje laten gelden?”

Yvonne: “Maar wie is die man?”

Bloedserieus

Mark hakt vervolgens nog even verder in op Cornald. “Die man neemt zichzelf bloedserieus. Ik ken hem wel. Ik ben hem wel eens tegengekomen en hij kijkt je aan alsof hij de grote kunstpaus van Nederland is, maar het gaat over het f*cking Songfestival! Die man heeft nog nooit een goed boek geschreven, alleen maar van die tutstukjes in de LINDA.”

“Het is werkelijk een omhooggevallen, middlebrow figuur die denkt dat hij de elite van Nederland is. Het is een verschrikking die man, hij moet daar weg!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen