SBS 6-sterren onder vuur na roddelen over tv-huilbui prins Maurits

SBS 6-sterren Bart Ettekoven en Guido den Aantrekker krijgen een flinke tik op de vingers vanwege het roddelen over de tv-huilbui van prins Maurits. “Het mes zit erin en moet doordraaien!”

Bart Ettekoven, Guido den Aantrekker en Prins Maurits © SBS

Prins Maurits, het neefje van prinses Beatrix, heeft zijn emoties even lekker laten gaan tijdens een tv-interview met de Amsterdamse stadszender AT5. Als interviewmeneer Kemal Rijken de prins vraagt waar hij gelukkig van wordt, begint hij nogal uitbundig te wenen. En dat is opvallend, omdat de meeste mensen thuis huilen in plaats van voor de camera.

‘Dit is bizar!’

De sterren van Shownieuws hebben vrijdagavond uitvoerig geroddeld over de koninklijke waterlanders. Waarom was Maurits zo ongeremd aan het huilen? “Het lijkt alsof er iets heel ergs speelt, hè”, merkte Guido den Aantrekker op. En collega Bart Ettekoven: “Ik vind dat hij wel héél aangeslagen is.”

Dat geroddel over de huilende Maurits schiet volledig in het verkeerde keelgat bij Kemal. De meneer die de prins interviewde briest: “Bizar dat je na maandenlang voorbereidend werk en een diepte-interview van een uur met prins Maurits plots te maken krijgt met ‘deskundigen’ van Shownieuws die aan de haal gaan met één moment uit het gesprek…”

Kwetsbaar

Kemal vindt het juist prijzenswaardig dat de prins zich zo kwetsbaar durft op te stellen. “Het werd een dieptegesprek over zijn leven in de hoofdstad, het A’damse zonne-energiebeleid, ondernemen als Oranje, de monarchie en wat geluk voor hem betekent. Terwijl hij op die vraag antwoordde, werd Maurits emotioneel.”

Hij vervolgt: “Mooi toch dat iemand van de koninklijke familie zich ook kwetsbaar kan opstellen en zijn emoties laat zien? Maar nee, de ‘deskundigen’ van Shownieuws raken daarvan in de war en gaan lopen speculeren: ‘Hier is toch gewoon iets aan de hand, Bart? Er speelt toch iets? Dit kan niet zomaar out of the blue komen?'”

‘What the F*CK!’

Ongekend, vindt Kemal het. “WTF? Je mag je mening geven, maar wees blij dat iemand zoals de prins zichzelf eens van zijn menselijke kant laat zien. Maar nee… Het mes zit erin en moet doordraaien.”

Hij vervolgt: “Tsja. Op die manier krijgt de prins bij jullie publiek eigenlijk geen eerlijke kans. Ik begin langzaamaan te beseffen waaróm juist dit soort interviews zo zeldzaam zijn. Iemand als een prins kan het blijkbaar nooit goed doen…”

Tikje serieuzer

Maar… Die tranen van Maurits zijn toch ook best juicy? Wat vindt Kemal dan het interessantste deel van zijn interview? “Interessant zijn zeker het eerste deel (‘waarom wonen en werken in A’dam?) en het tweede (‘het zonnestroombeleid van A’dam en hoe het is om te ondernemen als Oranje’)… (…) Dat is voor mij wel een stuk interessanter.”

Ah, het hoogtepunt is dus Maurits die over zonne-energie praat. Misschien kunnen Bart en Guido dat nog even terugkijken… Met twee satéprikkers in de aanslag.

Fragment

De tv-tranen van prins Maurits, nauwkeurig in beeld gebracht door de inzoomende camera van Kemal, ziet u vanaf minuut 38:55:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen