Cornald Maas helpt eigen imago aan gort: ‘Hij is echt een snitch’

Het imago van Cornald Maas heeft deze week een flinke deuk opgelopen. Reageert hij altíjd zo hysterisch op media die hem onwelgevallig zijn? Ja, zegt Privé-sterjournalist Jan Uriot.

Jan Uriot en Cornald Maas © RTL, NPO

Cornald Maas zit in de selectiecommissie die het vals zingende stelletje Mia & Dion heeft uitgekozen voor het Eurovisie Songfestival. Nou ja, uitgekozen… Volgens boze tongen, met RTL Boulevard voorop, zijn zij het resultaat van handjeklap tussen hun mentor Duncan Laurence en het AvroTros-clubje van Cornald. Zelf ontkent hij dat.

Gepikeerde Cornald

Het tweede valse optreden van Mia & Dion zorgde vorig weekend voor dermate veel controverse dat werkelijk álle showmedia achter een reactie van kamp-Cornald aan zaten. ‘Mister Songfestival’ en al zijn collega’s gaven echter geen thuis, waarna Shownieuws besloot om even een verslaggever langs te sturen bij hem thuis.

De verslaggever belde aan bij Cornald, maar haalde bakzeil: hij wilde geen reactie geven. Daarop droop de reporter weer af. Niet veel aan de hand dus, maar wat deed Cornald? Die probeerde de AvroTros zo ver te krijgen om de persaccreditatie van heel Shownieuws in te trekken, waardoor ze niet meer naar het Songfestival zouden kunnen.

Meneer C.M.

Privé-sterjournalist Jan Uriot vindt het logisch dat Shownieuws vragen had, zegt hij in de rubriek Wat Vindt Jan. “Het is raar dat dat in de achterkamertje allemaal bij AvroTros wordt bekokstoofd door vier of vijf mensen. Je moet ook nog voorzichtig zijn met die mensen, want ene meneer C.M. stuurt meteen…”

Hij doelt op Cornald Maas. “Die heeft bijvoorbeeld de AvroTros gebeld omdat er een journalist bij hem aan de deur is geweest, omdat niemand reageerde. Hij heeft het voor elkaar proberen te krijgen om de accreditatie van SBS 6 weg te halen. Ik vind dat het niet goed gaat gewoon.”

Snitch

Zelf heeft Jan ook slechte ervaringen met Cornald. “Ik heb ook wel eens een akkefietje met hem gehad en dan gaat hij de hoofdredacteur van De Telegraaf benaderen en dan zegt hij: ‘Hij spreekt toch ook namens jullie? Kunnen jullie dat niet een beetje afremmen?’”

Hij is dus gewoon een snitch, vindt Jan. Iemand die je erbij probeert te naaien door te klagen bij de leiding. “Dan denk ik: dan moet je mij bellen en niet mijn hoofdredacteur.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Cornald Maas het achter zijn ellebogen heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen