Coen Swijnenberg: ‘Praat Vandaag Inside-trio met andere zender?’

Coen Swijnenberg heeft sterk het vermoeden dat de mannen van Vandaag Inside met een andere mediapartij in gesprek zijn dan hun eigen werkgever Talpa. “Of hoor ik dingen die er niet zijn?”

Coen Swijnenberg © RTL

RTL Nederland hoopte met de overname van Talpa een flinke concurrent uit de markt te halen, waardoor ze fors meer zou kunnen gaan investeren in Videoland. De megadeal in tv-land werd echter afgekeurd, maar er is nóg een manier. Door de mannen van Vandaag Inside weg te kapen, kan RTL de concurrent op een andere manier leegzuigen.

Bedieningsstrijd

Vriend en vijand zijn het erover eens dat Vandaag Inside dé kurk is waar Talpa’s vlaggenschip SBS 6 op drijft. Zonder dit programma blijft er niet veel meer over dan een vakantieparkschurk, Wendy van Dijk die tussen willekeurige talentenjachtkandidaten staan en een verzameling van digitale poppetjes.

Coen Swijnenberg zinspeelt er nu op dat de grootste nachtmerrie van John de Mol zomaar eens werkelijkheid kan worden. Hij zat gisterenavond Vandaag Inside te kijken en dacht op een gegeven moment een duidelijke aanwijzing te horen dat de VI-mannen momenteel in een biedingsstrijd verwikkeld zijn.

‘Wat zegt Wilfred?’

De 538-ster zegt in een Instagram-story: “Even een media-dingetje tussendoor. Ik hoorde in de uitzending van Vandaag Inside van gisteren een korte opmerking van presentator Wilfred Genee waardoor ik m’n oren spitste… Het ging over de scheiding van Sylvie Meis en dat ze altijd op rijke mannen valt. Johan Derksen maakt een grapje en dan zegt Wilfred…”

Coen doelt op de passage waarin Johan foetert dat Sylvie alleen op rijke mannen valt. “Nou, ik blijf uit d’r buurt!”, roept hij.

Daarop zegt Wilfred: “Nou, we zijn er nog niet uit, hè?”

Heel verdacht

Heel verdacht, vindt Coen dit. “Zijn de mannen met een andere partij/zender aan het praten?”

De radiomaker heeft het aan zijn volgers voorgelegd. 69 procent antwoordt: ‘Duidelijk’, met daarachter een geldzakje. En de rest, 31 procent, stelt: ‘Nee Coen, je hoort dingen die er niet zijn.’

Het is opvallend dat Coen zijn drie stories over dit onderwerp in no time verwijderd heeft, mogelijk na een tik op de vingers van Talpa.

‘Nog niks gehoord’

Johan maakte verderop in de uitzending overigens nóg een verwijzing naar John. “Heb jij nog wat van John gehoord of is hij onder behandeling?”

Wilfred: “Ik heb niks meer van John gehoord. Ik heb vorige week nog wat teruggestuurd, maar sindsdien is het stil!”

Dan veelzeggend: “Mocht hij er met ons niet uit kunnen komen, dan heeft hij natuurlijk nog wel de oplossing.”

Poppetjes

Wilfred maakt een grap door te verwijzen naar Johns tv-flop Avastars. “Hij kan natuurlijk ook poppetjes van ons maken! Dan zet hij die poppetjes gewoon in terwijl hij ons inzet. Dat scheelt dan weer!”

Johan lijkt tot slot te suggereren dat er een financieel conflict is: “Misschien dat die poppetjes zo duur waren, dat hij… Hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Raadt u RTL aan om de mannen van Vandaag Inside terug te kappen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen