Glennis Grace weigert optreden in Koffietijd: ‘Irritant mannetje!’

Glennis Grace weigert al jaren om langs te komen in de ochtendshow Koffietijd. Zolang Frank Awick daar achter de schermen rondloopt, komt ze niet opdagen. “Dat is een irritant mannetje!”

Glennis Grace en Frank Awick © RTL, Instagram

De donkere kant van Glennis Grace werd in 2011 voor het eerst op camera vastgelegd, toen ze tijdens een reportage van Frank Awick voor de Amsterdamse zender AT5 helemaal uit haar plaat ging tegen een automobilist. De zangeres en de interviewer blokkeerden de openbare weg, waarop de man begon te toeteren. “Kolerelijer”, gilde de zangeres.

Glennis boycot Loretta

Frank is tegenwoordig werkzaam achter de schermen van Koffietijd en juist dat is de reden dat Glennis níets met het programma van Loretta Schrijver en Quinty Trustfull te maken wil hebben. “Ze heeft tegen collega’s gezegd: ‘Zolang Frank daar werkt, hoeven jullie me niet te bellen!'”, vertelt hij in weekblad Privé.

Waarom is Glennis dan boos op Frank? “Glennis denkt nog steeds, twaalf jaar later, dat die confrontatie met de boze meneer in de auto door mij of mensen van AT5 in scène is gezet. Ze heeft zelfs verkondigd dat wij dit soort confrontaties voor de kijkcijfers hard nodig hadden. Grote onzin.”

Krijsende beelden

Het is volgens Frank lariekoek dat dit in scène gezet zou zijn. “Ik ben toen net zo geschrokken en kijk wel uit om dingen in scène te zetten. Zoiets komt immers altijd uit. Dat haar krijsende beelden nu worden gezien als historische televisie, neemt ze mij persoonlijk kwalijk.”

Hij vervolgt: “Het vreemde is dat ze met haar complottheorie pas jaren later, in 2018, op de proppen is gekomen. Ze heeft mij daar nooit persoonlijk op aangesproken, maar wel bij collega’s haar beklag gedaan. Daarbij kreeg ik ook maar meteen de kwalificatie dat ze me altijd al een irritant mannetje had gevonden.”

Onzin verkopen

Frank vindt het heel naar dat Glennis zo over hem spreekt, omdat hij haar jarenlang een podium heeft gegeven om haar werk te promoten. “Altijd als ze wat te verkopen had, wist ze me te vinden.”

Nog altijd vindt hij haar een groot talent, maar: “Ze moet geen onzin gaan verkopen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Koffietijd überhaupt wel een podium geven aan Glennis Grace?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen