‘Janke Dekker liegt dat ze barst, Tom Egbers helemaal niet gestalkt’

Janke Dekker liegt dat ze barst over de oud-minnares van haar man Tom Egbers, zegt een ‘goed ingevoerde NOS-insider’ tegen de Story. “In haar verklaring staan wel twintig onwaarheden.”

Janke Dekker en Tom Egbers © NPO

Tom Egbers ligt onder vuur vanwege een opzienbarend onderzoek van de Volkskrant. In een lang artikel onthulde de krant onder meer dat hij bij NOS Sport een affaire aanknoopte met een 26 jaar jongere stagiaire en haar begon te pesten en intimideren toen het stukliep. De hoofdredactie wist ervan, maar hield hem de hand boven het hoofd.

Stalkgedrag

Zijn eveneens in opspraak geraakte vrouw Janke Dekker, die onder vuur ligt omdat ze ondanks haar kennis over Toms wangedrag gewoon aanbleef als voorvrouw van meldpunt Mores, probeert het verhaal nu helemaal te draaien. Volgens haar is het juist zo dat die stagiaire haar man bleef lastigvallen.

Janke had het van de week in het AD over ‘stalkgedrag’. “De vrouw accepteerde niet dat het uitging. De sms’jes bleven komen”, zei ze. Ze beweert dat ze zich door die ‘aanhoudende sms’jes’ zó onveilig voelde dat ze de politie inschakelde, waarna er een jaar lang camerabewaking in het raamkozijn werd geplaatst.

Een nogal sterk verhaal, waar René van der Gijp in Vandaag Inside behoorlijk lacherig over deed.

Leugens

Er klopt dan ook niets van, zegt een goed ingevoerde NOS-insider tegen Story. “In de verklaring van Janke staan wel twintig onwaarheden. Al haar insinuaties kloppen niet. Toen Janke achter de affaire van Tom kwam, was die al voorbij en daarna heeft Toms minnares nooit meer contact met Tom en zijn gezin gezocht. Zij heeft hem niet gestalkt.”

Alleen Tom bleef ermee bezig, aldus de bron. “Hij heeft haar jarenlang geïntimideerd, zij wilde niet eens meer contact met hem.”

Gezicht redden

Waarom verspreidt Janke dan dit verhaal? “Janke is wanhopig, en probeert haar gezicht te redden. Toms voormalig minnares heeft niet met de Volkskrant gesproken. Zij zit hier totaal niet op te wachten.”

Wel heeft ze achter de schermen meegewerkt aan een onderzoek. “Ze hoopt dat jonge vrouwen dit nooit meer mee hoeven te maken, het heeft haar veel schade toegebracht. Waar zij als slachtoffer doorheen is gegaan, is bizar.”

Topje van de ijsburg

De oud-minnares van Tom heeft volgens de bron enorm veel berichtjes en steunbetuigingen ontvangen van NOS-medewerkers. Als dat zo is, dan maakt dat haar verhaal natuurlijk alleen maar geloofwaardiger.

Volgens de NOS-bron is het wangedrag van Tom overigens pas ‘het topje van de ijsberg’. “Er zijn nog meer NOS Sport-medewerkers met soortgelijk gedrag als Tom.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen