Memphis Depay weer door het slijk bij VI: ‘Met z’n grote bek!’

Memphis Depay is gisteren opnieuw door het slijk gehaald in het VI-programma De Oranjezomer. Volgens analist Johan Derksen heeft de Oranje-speler veel praatjes, maar presteert hij totaal niet.

Memphis Depay en Johan Derksen © NOS, SBS 6

Het is Memphis Depay die er mede voor heeft gezorgd dat het hele Nederlands elftal de mannen van Veronica Inside boycot. Officieel vanwege een grapje van Johan Derksen over Akwasi, maar volgens ingewijden omdat hij gewoon een hekel heeft aan zijn criticasters bij VI. Helaas voor Memphis blijven ze gewoon kritiek op hem spuien.

‘Memphis speelt Elvis’

Waar Memphis vorige week belachelijk werd gemaakt vanwege de documentaire die over hem werd uitgezonden op NPO 1, kwamen gisteren zijn zwakke prestaties op het EK Voetbal ter tafel.

Johan Derksen is er helemaal klaar mee. “Memphis kan allerlei documentaires maken en als een soort Elvis Presley proberen over te komen, maar hij heeft vier wedstrijden voor Oranje gespeeld met z’n grote bek en hij heeft vier wedstrijden ontzettend slecht gespeeld.”

Overschat

Memphis wordt volgens Johan zwaar overschat. “Wat ik ook een punt vind: waar is de status van Memphis nou op gebaseerd? Als ik Memphis vier wedstrijden slecht zie spelen, dan is het ook voor de rest van het elftal onbegrijpelijk dat hij niet gewisseld wordt en hij altijd mag blijven staan. Hij heeft dit toernooi niet één goede wedstrijd gespeeld.”

Hij ergert zich enorm aan de voetballer. “Depay acteert de vedette, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Als je hem ziet acteert hij een ster, maar laat het verdomme dan ook zien! Je hebt vier wedstrijden de kans gehad en niet één keer heeft hij zijn gedrag buiten het veld waargemaakt in het veld.”

Oranjezomer

Nu Oranje uit het EK Voetbal is gespeeld, zullen de kijkcijfers van De Oranjezomer vast gaan zakken. “De naam blijft natuurlijk De Oranjezomer, maar hoe gaan we het een beetje leuk houden zonder Oranje?”, aldus Wilfred.

Johan: “Nou, voetbal blijft leuk en dat kunnen we uitvergroten. Er gebeurt van alles. Alle clubs zijn in voorbereiding in Nederland, dus bij de clubs gaat het ook weer een beetje bruisen. Het wielrennen kunnen we ook weer een beetje meenemen. Nee, daar komen we wel uit. En anders hebben we het gewoon over militaire dienst of over wijven.”

Fragment

Een fragment uit De Oranjezomer van gisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen