Winston Gerschtanowitz opent aanval op Memphis Depay: ‘Ráár!’

Winston Gerschtanowitz opent de aanval op Oranje-sterspeler Memphis Depay. De SBS 6-presentator zet vraagtekens bij de witte zweetband die de voetballer draagt. “Dat affiche!”

Memphis Depay en Winston Gerschtanowitz © NOS, SBS

Er is de afgelopen weken flink wat te doen geweest over de witte zweetband van Memphis Depay. Critici vinden het maar aanstellerij. “Hij doet vaker dingen die anders zijn. Maar tijdens het sporten moet kleding functioneel zijn en dan willen Nederlanders ook niet te veel poespas zien”, legt Vogue-bobo Lisa Goudsmit uit bij de NOS.

Winston kritisch

Memphis heeft heel veel drek over zich heen gekregen vanwege die zweetband en juist over dat soort haatreacties zingt hij op zijn nieuwe single met Akwasi. Hun liedje heet Bedankt Voor Je Mening. “We gaan er niets mee doen, einde mededeling”, laten de twee vrienden in het refrein van het nummer weten.

Opvallend is dat Memphis op het fotootje van de single ook die zweetband draagt. “Ik wil even kijken of de regie het affiche of hoe heet dat eigenlijk? Het plaatje van de single… Of we dat even voor kunnen zetten, want daar heb ik even een vraag over”, zegt hij in de Shownieuws-uitzending van gisterenavond.

Witte haarband

Winston wijst op de haarband van Memphis. “Kijk, daar komt gelijk mijn vraag naar boven. Ik ga ervan uit dat deze single is opgenomen en dat dit design is gemaakt voordat het EK startte en daar zie je Memphis Depay dus heel duidelijk met die witte haarband, die eigenlijk sinds het EK nu een ding is.”

Het zorgt voor wantrouwen bij de presentator. “Dan vraag ik me gelijk af: is hij nu op het EK een statement aan het maken voor die nieuwe single die hij heeft opgenomen? Dat lijkt mij wel de volgorde namelijk.”

Misbruiken

Collega Bart Ettekoven vindt het ook verdacht. “Dat zou me helemaal niets verbazen. Het komt wel allemaal lekker samen. In het nummer gaat het ook over die witte zweetbad en daar heeft hij natuurlijk ook heel veel kritiek op gekregen.”

Twijfelachtig, vindt Winston het. “Je kunt je wel afvragen: moet je het EK gebruiken of misbruiken voor iets dat je commercieel als plaatje uitbrengt?”

Goede boodschap

Leontien van Moorsel, die ook aan de desk zit, prijst Memphis. “Zij krijgen natuurlijk zoveel haat over zich heen omtrent social media en zij hebben echt zoiets van: stop daar gewoon mee, en áls je een mening hebt – we leven natuurlijk wel in een vrij land – uit het dan alsjeblieft op een normale manier.”

“Ik vind het wel, los van of dat ik het een leuk nummer vind of niet, een goede boodschap.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u voor of tegen de zweetband van Memphis Depay?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen