Catherine Keyl zelf óók schuldig aan wangedrag: ‘Erg intimiderend’

Ook Catherine Keyl heeft zich in het verleden schuldig gemaakt aan wangedrag in de media, onthult EenVandaag-ster Lammert de Bruin. “Ze schreeuwde dat ik nooit meer aan de bak zou komen.”

Catherine Keyl en Lammert de Bruin © NPO

Het verbaast Catherine Keyl niets dat er een rel is losgebarsten over de toxische werksfeer bij NOS Sport. Ze heeft zelf namelijk ook negatieve ervaringen met de mensen die daar werken. Voor een show die ze in 2003 maakte, moest ze altijd over deze afdeling lopen. Week in week uit werd ze toegeschreeuwd en behandeld als ‘lastig insect‘, beweert ze.

Schreeuwende Keyl

Maar hoe zit het eigenlijk met Catherine zelf? Zij was ook jarenlang een machtige tv-vrouw met aanzien en heeft talloze uitzendingen gemaakt. Heeft zij dan nooit een uitglijder gemaakt?

Volgens EenVandaag-ster Lammert de Bruin wel. Hij is verbaasd over Catherine’s beklag over het wangedrag bij NOS Sport. “Dé Catherine Keyl die me lang geleden na een radio-interview eens toeschreeuwde dat ze er persoonlijk voor zou zorgen dat ik nergens in Hilversum meer aan de bak zou komen?”

Intimiderend

Hoezo schreeuwde Catherine dat tegen Lammert? “Omdat ik als beginnend redacteur Viola Holt (de aartsvijand van Catherine, red.) iets over haar had laten zeggen? Tjonge”, twittert hij.

Lammert vraagt zich af in hoeverre Catherine bereid is om de hand in eigen boezem te steken. Haar schreeuwpartij kwam volgens hem ‘intimiderend’ over. “Is ze vast vergeten.”

Schrijfster Coot van Doesburgh daarop: “Ja, bij zulke mensen is de actieve herinnering aan negatieve zelf-veroorzaakte dingen ineens hélemaal weg.”

Economyclass

Een volger van Lammert, AC, merkt op dat Catherine zich ook wel eens grensoverschrijdend heeft gedragen tijdens een vliegreis. Zij zegt: “Da’s misschien wel dezelfde mevrouw Keyl die met een economyclass ticket telkens naar de businesscass sloop en daar met een dekentje over haar hoofd ging zitten..🤭”

Lammert geschrokken: “😲”

Mevrouw AC daarop weer: “Ja echt gebeurd. Ze bleef maar teruggezet worden en ze bleef maar teruglopen naar BC. Erg he 🙈. Ik kan aan niks anders denken sindsdien elke keer als ik haar zie.”

Tweet

Een van de tweets van Lammert:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Catherine Keyl door het stof moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen