Humberto Tan vindt vrouw Tom Egbers onhandig: ‘Doe dit niet!’

Humberto Tan vindt het buitengewoon onhandig dat Janke Dekker zo defensief reageert op de onthullingen over haar man Tom Egbers. “Als ik haar was, zou ik dat niet doen.”

Janke Dekker en Humberto Tan © RTL

Ongelooflijk maar waar: Janke Dekker trekt ondanks haar baan als voorzitter van Mores, het meldpunt voor wangedrag in de media, openlijk het Volkskrant-onderzoek naar misstanden bij de NOS in twijfel. De reden? Haar man Tom Egbers speelt er een hoofdrol in. En dan luistert Janke toch liever naar haar man dan naar de slachtoffers.

Humberto kritisch

Janke laat weten dat ze eraan twijfelt of de Volkskrant wel ‘open en objectief opereert’. Heel erg onhandig, vindt Humberto Tan het. De presentator, die jarenlang een NOS-gezicht was, zegt in zijn talkshow op RTL 4: “Als ik Janke was, zou ik dat niet doen, want het zijn 32 getuigenissen.”

Hij vervolgt: “Ik heb mensen gesproken die zich in het beeld herkennen, ik herken me ook in het beeld. Ik zou me niet gaan beroepen op de objectiviteit van het stuk, want dat stuk is wel wat heel veel mensen herkennen. Los daarvan: er is hoor en wederhoor toegepast, want Jack heeft gereageerd, Tom heeft gereageerd. Wat moeten ze meer doen?”

‘Beetje vreemd’

Het wekt wantrouwen dat zowel Janke als meldpunt Mores nu geen commentaar meer willen geven. Het werpt de vraag op wie Mores nou precies wil beschermen: de frontvrouw of slachtoffers van wangedrag in de media?

Bridget Maasland zegt in RTL Boulevard: “Die geeft nu ineens niet meer thuis. Dat is best wel een beetje vreemd.”

Collega Rob Goossens: “Heel dubieus. Als jij dus als vrouw er niet voor andere vrouwen bent en wel de voorzitter van een meldpunt bent, dan maak je jezelf wel zó onmogelijk dat ze in elk geval weg moet bij dat meldpunt.”

Niet te bereiken

Patty Brard vindt deze Janke heel twijfelachtig opereren. Ze zegt in Shownieuws: “Dan weet je dus dat je man zich zo gedragen heeft naar deze stagiaire. Daarna neem je nog wel deze baan aan en dan ga je ook nog zeggen: ‘Als er ooit iets naar boven komt, dan stap ik meteen op.’”

Collega Bart Ettekoven: “De Volkskrant heeft 32 mensen gesproken. Ik vind het een goed verhaal als ik het zo lees.”

Dyantha Brooks: “Kunnen we ook stellen dat dit hele meldpunt zijn geloofwaardigheid hiermee verliest?”

Patty: “Je kunt het meldpunt in elk geval niet meer bereiken.”

Consequenties

Terug naar Humberto: hij is niet verbaasd over de onthullingen van de Volkskrant. “Toen ik dit las en ik hoorde over al die meldingen die er zijn geweest waar niets mee gedaan is; dat begrijp ik gewoon niet. Het is een cultuur die niet van nu is. Ik ben al weg sinds 2006. Het is een cultuur die ik al herken van toen.”

Hij besluit: “Ik steek voor heel veel collega’s gewoon zó mijn hand in het vuur, maar voor een aantal ook niet. Zeker niet. Tom heeft gereageerd. Ik hoop dat hij er persoonlijk uit komt, het is niet oké natuurlijk allemaal. Het heeft gevolgen, het heeft consequenties dit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Janke Dekker zichzelf gediskwalificeerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen