Johan Derksen afgefakkeld in RTL Boulevard: ‘Hij begrijpt het niet’

Johan Derksen is flink afgefakkeld in RTL Boulevard omdat hij zo ongevoelig heeft gereageerd op de misstanden bij NOS Sport. “Dit is dus ook een sentiment dat leeft, helaas.”

RTL Boulevard en Johan Derksen © RTL, SBS

De ernstige misstanden bij NOS Sport en de misdragingen van boegbeelden Jack van Gelder en Tom Egbers maken niet op iedereen indruk. Zo vindt Johan Derksen het maar gezeur van de slachtoffers in kwestie, waaronder Aïcha Marghadi. “Wat zij als vervelend heeft ervaren, is dat ze het daar niet gered heeft op die redactie”, sneert hij.

‘Allemaal geneuzel!’

Die Aïcha is een ontzettende aansteller, aldus Johan aan tafel bij Vandaag Inside. “Nou, dát is erg, zeg! Die klachten van haar vind ik heel ernstig, want ze kwam met broodjes en niemand wilde een broodje. Ze had een cake gebakken en niemand wilde cake”, zegt hij. “Ze vonden haar gewoon een slechte presentatrice!”

De 74-jarige Johan vindt het allemaal onzin. “Als je niets kan, dan word je een beetje het trutje van de redactie. (…) Die is hevig gefrustreerd en blaast nu kleine dingetjes op. Ik vind het allemaal geneuzel en de Volkskrant heeft weer een storm in een glas water veroorzaakt, want: tjongejongejonge, wat daar allemaal gebeurd is! Nou, helemaal niks.”

Boulevard kritisch

Deze uitspraken van Johan werden gisteren resoluut afgekeurd door RTL Boulevard. “Het lastige en het erge is ook, het opvallende: wij begrijpen het allemaal, maar er zijn ook heel veel mensen die dit niet begrijpen. Hier een fragment van Johan Derksen gisteren in VI waarin hij zich uitlaat over Aïcha. (…) Dit is dus ook een sentiment dat leeft, helaas.”

Rob Goossens vindt het ook kwalijk. “Je hebt bijna honderd mensen die zich gemeld hebben en dan nóg zijn er mensen als Johan Derksen die zoiets hebben van: ze was gewoon niet goed genoeg. Doet er niet toe, want de verhalen die zij vertelt over pesterijen waar ze tegenaan is gelopen zijn allemaal bevestigd door andere mensen op de redactie. Het is gewoon fout.”

Hand boven hoofd

Bagatelliseren is hier niet op zijn plaats, vindt ook Bridget Maasland. Ze vindt het vooral kwalijk dat Aïcha’s verzoek om Tom Egbers als mentor te krijgen werd afgewezen vanwege zijn reputatie op het gebied van vrouwen.

Bridget: “Dan weet men dus intern wat er aan de hand is en dan wordt dus de hand boven het hoofd gehouden van een presentator.”

Tom zal dit weekend niet te zien zijn als presentator van Studio Sport, heeft hij besloten.

Fragment

Johan over de misstanden bij NOS Sport:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de mening van Johan Derksen over dit soort kwesties vermoeiend worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen