Gerard Joling zeikt John de Mol af: ‘Dit is wel héél erg gedateerd!’

Gerard Joling kijkt er niet gek van op dat John de Mols nieuwe tv-kindje Avastars zo genadeloos slecht scoort op de vrijdagavond van SBS 6. “Laten we eerlijk zijn: het is allemaal zeer gedateerd.”

John de Mol en Gerard Joling © William Rutten

Jarenlang was Gerard Joling hét gezicht van het grote amusement op SBS 6, maar tegenwoordig slaat de zender in dit genre nauwelijks een deuk in een pakje boter. Met name de huidige vrijdagavondshow Avastars, waarin dansende en zingende digitale poppetjes de hoofdrol spelen, trekt nauwelijks bekijks.

‘Heel gedateerd!’

Logisch, vindt Gerard dat. Hij zegt voor de camera van De Telegraaf: “Ja, nou ja, dat is natuurlijk ook een drama. Laten we gewoon eerlijk zijn. Als je een programma hebt waar je twintig jaar mee bezig bent en dan zie je die poppetjes… Het is allemaal zeer gedateerd. Dat mogen we natuurlijk niet zeggen, want het heeft ze heel veel gekost.”

Hoeveel dan? “Ik hoorde zelfs 650 duizend euro per keer; ik vind het een hoop geld. Aan de andere kant denk ik wel: zo’n John de Mol investeert dan wel weer van z’n eigen centen. Ik vind het een dingetje. Het is zo makkelijk om mensen af te zeiken. Soms lukt het en soms lukt het niet.”

Terug naar SBS 6?

Zou SBS 6 niet zijn best moeten doen om Gerard weer in huis te halen? Hoe denkt hij daar zelf over? “Daar denk ik helemaal niet over na. Ik ben gewoon zanger en alles wat ik erbij heb gekregen, zie ik als een cadeau.”

Hij vervolgt: “Ik ben helemaal niet op zoek of aan het solliciteren. Dat zou toch ook vreselijk zijn, als ik dat na veertig jaar nog doe? Nee hoor, het gaat heel goed met mij.”

Beau, Ruben, Carlo

Gerard staat tegenwoordig onder contract bij RTL 4, maar daar maken ze niet echt gebruik van hem. Hij riep onlangs dat de zender niet echt op hem zit te wachten. Daar zegt hij nu over: “Je moet het in de context zien van het verhaal. Ik heb bij SBS altijd zoveel grote shows gedaan. Het zou wel iets moeten zijn dat bij mij past.”

Hij vervolgt: “Ik denk niet dat ze op mij zitten te wachten in die zin dat ze al zoveel mensen hebben. We hebben Beau, Ruben, Carlo, allemaal heel goede mensen. Maar ja, joh, het gaat me prima. Ik werk me drie slagen in de rondte en ik vind het prima zo.”

Ongelooflijk verhard

Zou Gerard interesse hebben in groot amusement bij RTL 4? “Het moet bij me passen, maar natuurlijk zou ik het willen.”

Wel vreest hij al bij voorbaat voor de reacties. “Je ziet dat het natuurlijk ongelooflijk verhard is, hè? Als er bij mensen iets niet goed gaat – of het nou SBS is of de publieken of RTL – dan word je gelijk afgebrand. Dan denk ik: zit je daarop te wachten? Nou, ook niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou SBS 6 er goed aan doen om Gerard Joling terug te halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen