Maarten van Rossem weigert aan te schuiven in De Avondetappe

Maarten van Rossem is niet bereid om aan te schuiven in De Avondetappe, de veel bekeken wielertalkshow van Dione de Graaff. “Ik ga daarvoor echt niet de hele dag in de auto zitten.”

Maarten van Rossem Foto: Manon van der Zwaal

De Avondetappe nodigt niet alleen maar wielerliefhebbers uit om mee te praten over de Tour de France. Na een grandioze etappe zat vorige week Marcel van Roosmalen aan tafel, die enorm veel kritiek kreeg op zijn ‘zure’ optreden. Ook Maarten van Rossem is geen wielerfan, maar hem hoeven we níet te verwachten in de talkshow.

Maarten wil niet

Maarten ziet geen reden om aan te schuiven in een programma over de Tour de France. “Nee, De Avondetappe is ook niet gek genoeg om mij te laten aanschuiven, zou ik zeggen. Wat zouden ze van mij moeten horen?!”, zegt hij in zijn podcast.

Hij wijst er bovendien op dat De Avondetappe wordt uitgezonden vanuit Frankrijk. “Ja, zeg, ik ga daar voor tien minuten in De Avondetappe niet een hele dag in de auto zitten.”

Cynische praatjes

Wat vindt Maarten ervan dat Marcel er wél zat? “Als ik nou een beetje geïnformeerd ben over Marcel van Roosmalen en de televisie, dan is mijn indruk dat hij speciaal gevraagd wordt om een beetje komische, cynische praatjes te houden, toch? Dat is zijn specialiteit.”

Helemaal prima, vindt Maarten dat. “Laten we God danken dat er meerdere mensen zijn die dat kunnen, omdat het stomme voortdurend om elkaar zitten te lachen een plaag is die als een schimmel over de televisie woekert.”

‘Geldt ook voor mij’

Maarten biedt dat tegenwicht zelf ook graag. “Laten we eerlijk zijn: dat geldt voor mij en heel veel van mijn tv-optredens, dat je speciaal uitgenodigd wordt om een beetje zure praatjes te houden.”

Maar dus niet over de Tour de France. “Het liefst over een onderwerp waar je ook zure praatjes over kúnt houden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen