Roos Schlikker live op televisie aangevallen: ‘Zó verontwaardigd!’

Roos Schlikker is gisterenavond live op televisie aangevallen door collega Rutger Castricum. “Ik vind je wel wat verontwaardigd. Je weet toch ook hoe de televisiewereld werkt, denk ik dan.”

Rutger Castricum en Roos Schlikker © SBS 6

Zelfs Mien uit Assen weet nog dat talkshowgasten vaak op het laatste moment nog worden afgebeld. Totaal geen nieuws natuurlijk, maar Roos Schlikker is dus he-le-maal uit haar plaat gegaan tegen een jonge redacteur die haar afzegde voor HLF8. “Wat is dat voor iets achterlijks? Jullie hebben me geboekt, dus ik stuur gewoon een factuur!”

Bang voor Roos

Hélène Hendriks begon er gisterenavond over in HLF8, waar Roos ditmaal wél te gast was. “Roos, ik moet wel iets opbiechten: we wilden jou nog afbellen vandaag, maar ik durf dat niet meer na die column van jou.”

Roos lachend: “Ik ben een oud, boos takkewijf, dus dat kan niet!”

Hélène: “God, wat was dat voor column, want dat ging over ons. Je werd afgebeld en je was boos.”

‘Heel erg raar!’

Roos: “Nou, nee. Ik was van tevoren geboekt, want je wordt soms op de dag zelf gebeld van: ‘Wil je hier iets over zeggen?’, en dan zeggen ze altijd heel braaf: ‘Het kan ook niet doorgaan.’ Dat vind ik altijd best, maakt niet uit. Maar hiervoor word je al een paar weken van tevoren geboekt en toen werd ik door een heel lieve redacteur gebeld.”

Het betreft redacteur Floris de Vree. “En die zei: ‘Ja, we hebben eens gekeken naar de line-up van vanavond en jij past niet.’ Een broek past niet! Dat is toch heel raar? Ik zeg: ‘Dat is ook niet erg, dan ga ik in mijn pyjama op de bank kijken, maar ik stuur wel een rekening.’ Ja, natuurlijk! Maar ik was helemaal niet heel boos.”

Rutger valt aan

Rutger Castricum, die ook aan tafel zit, deelt vervolgens een flinke sneer uit aan Roos. “Maar was je achteraf blij met die column? Want er zitten ook wel eens missers tussen, hè?”

Roos: “Nee hoor, ik ben prima tevreden met die column. Vond je hem stom?”

Rutger: “Jij vond dit een goede? Nou, ik vond het wat verontwaardigd.”

‘Niet echt raak’

Rutger begrijpt niet waar Roos zo gepikeerd over doet. “Ja, je weet toch ook hoe de televisiewereld werkt, denk ik dan. En als je dat vindt, dan zeg je toch: ‘Nou, dan ga ik niet meer.’ Ik snap wel dat je een stukkie moet schrijven, maar dan kun je achteraf ook zeggen: ‘Deze was misschien iets minder raak.’”

Zelf wordt Rutger naar eigen zeggen nooit afgebeld door HLF8. “Ik ben altijd blij als ze me vergeten eigenlijk. Ze bellen mij elke keer. Blijkbaar past het altijd goed!”

Fragment

Een korte samenvatting van HLF8:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Terecht dat Roos Schlikker een tik op de vingers krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen