Roos Schlikker staat alweer open voor terugkeer in Vandaag Inside

Roos Schlikker staat alweer open voor een terugkeer in de Johan Derksen-talkshow Vandaag Inside. Ze roept nu ineens dat ze tegen cancelen is. “Ik zei alleen: ik schuif voorlópig niet aan.”

Roos Schlikker © SBS 6

De vaste gasten van Vandaag Inside werden tijdens de kaarsrel eind april behoorlijk onder druk gezet om zich uit te spreken tegen Johan Derksen. “Ik hoop dat geen enkele vrouw meer te gast wil zijn in dit ranzige programma waar een verkrachter de lachers op z’n hand krijgt. Boycot!”, zei NPO-ster Margriet Vroomans bijvoorbeeld.

Roos weg bij VI

Cornald Maas duwde die uitspraak van Margriet toentertijd onder de neus van Roos Schlikker, die tot de kaarsrel regelmatig aan tafel zat bij de talkshow op SBS 6. “Hey Cornald. Heb medewerking vanmorgen vroeg opgezegd”, antwoordde ze vliegensvlug. Cornald daarop: “🥰 !!”

Waar Cornald en zijn vrienden applaudisseerden voor Roos, kreeg ze ook enorm veel kritiek. Ze werd neergezet als iemand die haar oren wel héél gretig liet hangen naar de ‘deugpolitie’. De andere vaste VI-gast, Angela de Jong, merkte op: “Ik vind het een beetje makkelijk.”

Terugkrabbelen

Inmiddels is iedereen die kaarsrel weer vergeten en is Vandaag Inside nog altijd de meest bekeken talkshow van Nederland. Heeft Roos geen spijt dat ze zo snel een statement heeft gemaakt tegen de VI-mannen? Ze krabbelt terug in de Weekend: “Maar ik heb géén statement gemaakt, dat is gewoon niet waar.”

Hoe ziet Roos het zelf dan? “Het enige wat ik heb gezegd is: ik wil nu even niet aanschuiven. Nee, ik heb nooit gesteld dat ik volledig op zou stappen. Ik heb alleen gezegd: ik voel me er nu ongemakkelijk bij, dus ik schuif voorlopig even niet aan. Dat is alles.”

Open sollicitatie

Is Roos nou gewoon openlijk aan het solliciteren om weer aan tafel te verschijnen? “Geen idee. Ik ben er niet mee bezig. Blijkbaar de bladen nog wel, maar voor mij is het iets van heel lang geleden.”

Dus ze heeft niet haar rug toegekeerd aan de mannen van VI? “Nee, maar dat zou ik sowieso nooit doen. Ik heb alleen meteen gedacht: ik ga nu even niet aanschuiven, want ik voel me ongemakkelijk bij dit verhaal. Dat was alles.”

Tegen cancelen

Roos is naar eigen zeggen heel erg tegen cancelen. Ze vindt het naar eigen zeggen begrijpelijk dat Vandaag Inside gewoon is doorgegaan. “Ja, dat snap ik. Ik ben ook helemaal niet voor cancelen, ik vind het prima. Nee, ik ben hélémaal niet voor de cancelcultuur, ben je gek!”

De kans dat Roos weer een plekje krijgt in ’s lands meest bekeken praatprogramma? Nihil.

Twitter

Roos zegde eind april gretig haar medewerking aan Vandaag Inside op:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de mannen van VI nog zin hebben in Roos Schlikker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen