Connie Witteman kotst op Johan Derksen, Roos Schlikker weg bij VI

Connie Witteman spreekt zich in zeer felle bewoordingen uit tegen Johan Derksen. Ondertussen maakt Roos Schlikker bekend dat ze per direct stopt als vaste gast van Vandaag Inside.

Connie Witteman en Roos Schlikker © RTL, SBS

De bekentenis van Johan Derksen dat hij een bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een voorwerp zorgt voor woeste reacties. Veel mensen rekenen erop dat dit het einde is van Vandaag Inside, met name omdat de voetbalkenner naar eigen zeggen geen excuses wil aanbieden voor zijn wangedrag.

Wanstaltig

Connie Witteman kotst op Johan. “Wat een wanstaltige man is deze Johan Derksen 🤮🤮🤮. Hoe haalt hij het in zijn hoofd en hoe smerig moet je zijn om dit te doen en zeker dit dan ook nog eens trots en geheel zonder schaamte te gaan vertellen op de televisie. 🤢”

Mensen met zijn achternaam moeten zich schamen, aldus Connie. “Wat zal de familie Derksen en hun vrienden zich vreselijk diep schamen over deze ‘paardenlul’!!! Ik leef intens mee met de vrouw die dit is overkomen en hiermee na 50 jaar weer mee geconfronteerd wordt!!”

Ze besluit: “Als ik aan die tafel had gezeten had ik direct opgestaan en weggegaan omdat dit absoluut onacceptabel is!!!
Ik zeg… Weg met Johan Derksen…”

Roos weg

Roos Schlikker maakt ondertussen bekend per direct op te stappen als vaste gast van VI. Ze reageert daarmee op een tweet van Margriet Vroomans, die zegt: “Ik hoop dat geen enkele vrouw meer te gast wil zijn in dit ranzige programma waar een verkrachter de lachers op z’n hand krijgt.”

Daarop Roos: “Hey Cornald. Heb medewerking vanmorgen vroeg opgezegd.”

Journalist Stefan de Vries daarop: “En tot vanmorgen had u geen moeite met het homofobe, racistische en misogyne gebral?”

‘Wat een wereld’

Steeds meer mensen wijzen ook op de mensen aan tafel die moesten lachen om Johan. “Johan Derksen en Steven Brunswijk hebben allebei dochters. Die dochters hebben een vader die het lachen, gieren, brullen vindt als een man een vrouw verkracht met een kaars. Wat een wereld”, zegt journaliste Josien Wolthuizen.

Steven zegt nu dat hij lachte omdat hij ervan uitging dat Johan een grap maakte. “Als cabaretier zijnde vertel ik vaak schokkende verhalen die niet echt gebeurd zijn. Vandaar dat ik als cabaretier ervan uitga dat de geschetste situatie ‘nooit’ heeft plaatsgevonden. Ik ging en ga er nog steeds van uit dat dhr. Derksen dit niet echt heeft gedaan.”

Van de buis?

Oud-GroenLinks-ster Tofik Dibi rekent op het einde van Johan als tv-ster. “Het racisme was geen ‘druppel’, de transhaat ook niet. Dit wordt dat wel. Dat is goed maar ook pijnlijk. Hoe dan ook, de enige taal die dit soort mannen spreken: consequenties.”

EenVandaag-journalist Marc Belinfante: “Het kan toch haast niet anders dat Marco Louwerens van Talpa besluit dat dit het einde is van Johan Derksen op tv moet zijn.”

Halina Reijn: “Talpa en SBS 6, wat gaan jullie doen?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen