Roos Schlikker gaat uit plaat tegen tv-redacteur: ‘Dit is achterlijk!’

Roos Schlikker, de vrouw die na de kaarsrel onmiddellijk opstapte bij Vandaag Inside en daarna tevergeefs vroeg om een terugkeer, is uit haar plaat gegaan tegen een tv-redacteur. “Achterlijk!”

Roos Schlikker © SBS 6

Ze wist niet hoe snel ze weg moest komen bij Vandaag Inside nadat Johan Derksen iets over een kaars had geroepen: Roos Schlikker. De columniste werd tot de orde geroepen door Cornald Maas en foetsie was ze. Inmiddels heeft niemand het meer over die kaars en baalt Roos ontzettend dat ze geen onderdeel meer is van die televisiehit.

Pluk een Roos

Bij gebrek aan beter zien we Roos daarom tegenwoordig maar aanschuiven bij HLF8, ’s lands slechtst bekeken talkshow. En als ze een keer wordt geannuleerd omdat ze toch niet helemaal in de line-up past? Stampvoeten!

Roos bekent het zelf in haar nieuwste column voor Het Parool. Ze zegt er niet bij om welk programma het gaat, maar het lijkt om HLF8 te gaan. “Ik was gevraagd die avond dingen van dingen te vinden. Dat kun je onzinnig achten, maar (…) ik ga een journalistiek gesprek niet uit de weg.”

‘Dit is ACHTERLIJK’

De afspraak stond al een tijdje, maar bij televisie werkt het zo dat je dan alsnóg last minute kan worden afgebeld. En dat gebeurde ook in dit geval bij Roos. “Sorry. Gaat niet door. Mijn eindredacteur heeft gekeken naar de mix van vanavond en tja, jij past niet”, liet een redactiejongen haar weten.

Part of the game, zou je denken, maar nee hoor. Roos ging dus he-le-maal uit haar stekker tegen die arme knul. “In plaats van mijn standaard ‘Johkangebeuren’-gemompel, hoorde ik mezelf opeens toeteren: ‘Jij past niet? Wat is dat voor iets achterlijks? Darling, een bróék past niet. Jullie hebben me geboekt, dus ik stuur gewoon een factuur. Daag.'”

Kruipend door studio

Hoe halen ze het in hun hóófd om haar af te zeggen, vindt Roos. “Sommigen denken dat je je stof happend achteruit kruipend door studio’s dient te bewegen in totale admiratie en diepe nederigheid omdat jou de kans ten deel is gevallen met je snuit op zender te komen.”

Waar Roos zich nou zo vreselijk druk om maakt is niet duidelijk. Er staat haar immers niets in de weg om gewoon níet meer aan te schuiven in een talkshow. Er zaten in het programma uiteindelijk ‘drie ballonbuikige oude mannen te oreren’, besluit de columniste. “Inderdaad, in die mix paste ik niet.”

Takkewijf

De column van het hoekige, oude takkewijf (zoals Roos zichzelf noemt):

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Roos Schlikker verbaasd dat ze wordt afgezegd. Wat zou u doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen