Johan Derksen helemaal klaar met Roos Schlikker: ‘Ze wil deugen’

Johan Derksen lijkt er geen enkele behoefte aan te hebben om Roos Schlikker terug te nemen als vaste tafelgast in Vandaag Inside. “Zij wil wel heel erg graag deugen”, aldus de voetbalanalist.

Johan Derksen en Roos Schlikker © SBS 6

De vaste gasten van Vandaag Inside werden tijdens de kaarsrel eind april behoorlijk onder druk gezet om zich uit te spreken tegen Johan Derksen. Het had effect op Roos Schlikker; zij was er als eerste bij om weg te lopen. “Hey Cornald. Heb medewerking vanmorgen vroeg opgezegd”, twitterde ze vliegensvlug. Cornald Maas daarop: “🥰 !!”

‘Zij wil deugen’

Slechts drie maanden later solliciteerde Roos openlijk naar een terugkeer bij het programma. Ze is immers gedegradeerd tot talkshowgast van HLF8 en dat is toch wat minder prestigieus.

Slecht nieuws voor Roos: Johan hoeft haar niet meer. “Roos Schlikker is afgehaakt toen ik mijn kaarsverhaal afstak. Voor de bühne hè, want Roos wil ook erg deugen. Toen de rel was weggeëbd liet ze op zo’n podcast weten dat ze wel weer wilde gaan zitten”, zegt hij in de Metro. En daar lijkt hij niet veel voor te voelen.

Geen sinecure

Het is wel jammer, want VI zit om vrouwelijke tafelgasten verlegen. “Bij ons aanzitten is sowieso geen sinecure. We wilden graag dames erbij hebben, omdat wij een nogal vrouwonvriendelijk imago hebben. Maar geforceerd dames erbij slepen is evenmin een succes. De een wil nog gekker doen dan wij al zijn en dan slaan ze door, hè?”

Wie er wél bevalt? “Heleen van Royen vind ik vooral mooi en op de tweede plaats pas leuk. En die andere dames? Ja god, hoe heten ze ook alweer… We hadden een keer een vrouw die in zo’n damesprogramma zat onder leiding van Merel Westrik. Erg aardig hoor, maar bloedirritant.”

Schreeuwende Stella

Johan doelt hier op Stella Bergsma. “Die zat twee keer aan tafel en zit dan een uur lang overal tussendoor te schreeuwen. Ze interviewde mij daarna een keer voor een mij onbekend blad. Haar opnameapparaatje deed het niet.”

En toen? “Ze stelde me vervolgens gerust met de legendarische woorden: ‘Ah joh, ik bedenk zelf wel wat ik je laat zeggen…’ Als je 39 jaar in de journalistiek zit, zijn dat rare opmerkingen.”

Afscheidstweet

De tweet waarmee Roos eerder dit jaar afscheid nam van VI:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u Roos Schlikker aan tafel bij Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen