Rachel Hazes trekt kroketboete in, Yvonne ziet af van hoger beroep

Rachel Hazes heeft besloten om Yvonne Coldeweijer, ondanks het oordeel van de rechter, geen kroketboetes op te leggen. De juicekoningin heeft daarom besloten af te zien van het hoger beroep.

Yvonne Coldeweijer en Rachel Hazes © Instagram, NPO

Een flinke plottwist in de kroketkwestie: Rachel Hazes laat weten dat ze geen beroep zal doen op dwangsommen als Yvonne Coldeweijer haar toch weer gecremeerde kroket gaat noemen. De rechter heeft bepaald dat de juicekoningin tot wel 50 duizend euro moet betalen als ze die twee woorden nog één keer in haar mond neemt.

Kroketkwestie

Kennelijk is Rachel geschrokken van Yvonne’s aankondiging om in hoger beroep te gaan, want dat zou de professioneel weduwe alleen maar nóg meer pr-ellende opleveren. Ze heeft nu een lang statement op Instagram geplaatst. “Lieve mensen, even nog één keer voor de duidelijkheid aan mensen die het maar NIET willen begrijpen.”

Ze vervolgt: “De rechtszaak tegen Yvonne Coldeweijer ging natuurlijk niet over de gecremeerde kroket. Het ging mij erom dat er in de video werd gezegd dat ik degene ben geweest die een brief van mijn zoon gelekt heeft en dat ik had ingegrepen bij mijn zoon zijn behandeling in Spanje. Dat was de reden voor de rechtszaak.”

Toxic en gestoord

De kroketeis was een bijzaak, aldus Rachel. “De uitspraken van Yvonne Coldeweijer over mij dat ik manipulatief, narcistisch, toxic en gestoord zou zijn, daar heeft de rechter ook een uitspraak over gedaan net zoals het onnodig grievend is om uitgemaakt te worden voor gecremeerde kroket, om geld in te zamelen voor haar rechtszaak.”

Ze vervolgt: “Als Yvonne Coldeweijer er nu zo gelukkig van wordt om deze woorden te gebruiken, dan mag ze wat mij betreft gewoon haar gang gaan. Mijn advocaat zal aan haar advocaat bevestigen dat er hiervoor geen beroep op dwangsommen wordt gedaan. Het belangrijkste voor mij was dat de rechter begreep waar het werkelijk om ging.”

Yvonne reageert

Yvonne spreekt van een behoorlijke plottwist. Ze trekt haar hoger beroep in. “Ik breng mijn boodschap altijd met humor en met een knipoog. In het brengen van die boodschap moet ik me vrij kunnen voelen. Dat principiële punt was ik bereid te bevechten, desnoods tot aan de Hoge Raad.”

Ze vervolgt: “Het gaat er mij niet om dat ik jou graag een gecremeerde kroket wil noemen, Rachel. Daar is de humor voor mij al lang weer van af. Het gaat erom dat de rechter dit mij verboden heeft en jij daar een hoge dwangsom tegenover stelde. Dit gaat tegen het wezenlijke punt van vrijheid in. Want het vrije woord is ons groot goed.”

Rechters druk genoeg

De uitspraak van de rechter blijft natuurlijk wel staan, ondanks deze tegemoetkoming van Rachel. “En dus zou ik deze alsnog kunnen aanvechten uit principe. Maar omdat je je hebt teruggetrokken, voel ik me niet comfortabel om ons rechtssysteem hiermee alsnog lastig te moeten vallen.”

Ze besluit: “Volgens mij hebben de rechters het al druk genoeg. Ik ben blij dat je dat nu zelf ook inziet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes trekt kroketboete in. Trekt ze haar keutel in?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen