Suzan & Freek onterecht boos op 100% NL? ‘Wat een hypocrieten!’

Suzan & Freek beginnen plotseling te rellen. Het zingende stelletje is zwaar over de zeik omdat een radio-dj iets heeft gevraagd over hun privéleven. “Maar waarom stoppen ze dat dan in hun docu?!”

William Rutten en Suzan & Freek © SBS 6, Netflix

Wat beige is voor het kleurenpallet, zijn Suzan & Freek voor de muziekwereld: ze maken liedjes die niet storen en verder zeggen ze eigenlijk geen boe of bah. Tot nu dan. De twee hebben gecasht met een eigen documentaire op Netflix en daarin zit onder meer een fragment waarin ze flippen over een interview op radiozender 100% NL.

Wildcard

Suzan & Freek zaten in maart vorig jaar, zo’n vier maanden voordat hij op de juicekanalen belandde vanwege een vermeende affaire met Maan de Steenwinkel, in de studio van 100% NL (zie een fragment).

Radio-dj Thomas van Empelen vraagt hen op een gegeven moment: “Hé, misschien een beetje een heftige vraag om meteen aan het begin te stellen, maar hebben jullie ook een soort van wildcard ofzo? Stel je voor dat jullie een keer met een ander zouden mogen dansen, los van elkaar…”

De reactie van Suzan & Freek is ongemakkelijk. Zij: “Wat een bijzondere vraag. We hebben een open relatie! Nee. Nee, we hebben geen wildcard, nee.”

Suzan & Freek boos

Na afloop van dat interview zaten Suzan & Freek zich enorm op te winden in de auto, is nu te zien in hun docu. Freek: “Ik zit wel een beetje in mijn hoofd dat ik de neiging heb om tegen 100% NL te laten zeggen: ‘Haal dat wildcarddingetje er even uit’. Wat privé is, moet gewoon privé zijn. Kijk, dat is het laatste stukje van ons wat nog van ons is.”

Suzan: “Dat zou je toch aan een bevriend koppel ook niet vragen? Eigenlijk is het een klein beetje respectloos. Wat vind je er zelf van? Je voelt je ‘awkward’ bij de vraag. Misschien moet je hem dan gewoon niet stellen!”

Freek: “Precies.”

Hypocriet

Sterrenfotograaf William Rutten vindt het een beetje hypocriet dat Suzan & Freek zo klagen over een persoonlijke vraag, terwijl ze het fragment nu wel breed uitmeten in hun lucratieve documentaire. “Ik vind het raar. Je wil het er dus uit laat halen, maar je stopt het dus wel in je docu. Dat is dan toch een beetje gek of niet?”, zegt hij in Shownieuws.

William vindt het een opvallend fragment, zeker in het licht van de geruchten over hun vermeende open relatie. “Gaf ze het nou toe of niet? Ik had een beetje het idee dat ze het toegaven met dat antwoord.”

Collega Guido den Aantrekker: “Ze ontkennen het in elk geval niet.”

Vunzige gedachte

Presentatrice Dyantha Brooks: “Is dat toegeven?”

William: “Nou: ‘Dat is het enige stukje dat nog privé is’, komt op mij over van: o, dus het is waar, want het is privé. Zo hoor ik het dan, maar misschien is dat dan mijn vunzige gedachte.”

Guido: “Nou, zo vunzig is het ook allemaal weer niet. Ik ken ergere gevallen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Suzan & Freek zijn boos over een interview bij 100% NL. Logisch dat het dan toch hun docu haalt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen