Özcan Akyol zet kwaad bloed bij HLF8 met felle idioten-opmerking

Özcan Akyol heeft kwaad bloed gezet op de redactie van HLF8 met zijn vernietigende opmerking over de vaste gasten die daar aanschuiven. “Dat werd niet even goed gewaardeerd, hè?”

Özcan Akyol en Hélène Hendriks © SBS 6

De populaire tv-maker Özcan Akyol heeft aan tafel bij Vandaag Inside keihard uitgehaald naar de talkshow HLF8. Daar zitten volgens hem vooral ‘idioten’ aan tafel, zoals John van Zweden. “Dan moet je naar dat domme gel*l van John van Zweden gaan luisteren! Ze hebben altijd minimaal twee idioten aan tafel, want dat is het format.”

‘HLF8 is boos’

Johan Derksen stelt dat die opmerking niet goed is gevallen bij zijn goede vriend John de Bever, die ook om de haverklap in HLF8 zit. “Eus heeft gezegd dat er alleen maar idioten aan tafel zitten en John kondigde mij telefonisch aan dat hij er even wat van zou zeggen, maar dat heeft hij niet gedaan”, zegt hij in Vandaag Inside.

Collega Wilfred Genee heeft vernomen dat ze bij HLF8 niet blij zijn met Özcan. Hij vraagt aan Hélène Hendriks, een van de presentatoren van de talkshow: “Het werd niet even goed gewaardeerd, hè, geloof ik, op de redactie? Dat Eus dat riep allemaal?”

Geen probleem

Hélène beaamt dat niet, maar geeft wel aan dat zij er in elk geval géén moeite mee heeft. “Nou, kijk, weet je, ik heb altijd zoiets: als iemand iets zegt, dan moet hij het toch lekker zelf weten? Daar moet je helemaal niet moeilijk over doen. Als hij dat vindt, dan vindt hij dat gewoon. Ik heb daar geen enkel probleem mee.”

Daarop Johan weer: “Zo moet je erin staan.”

Sneer aan Özcan

Overigens heeft de kritiek van Özcan ook een sneer aan zijn eigen adres opgeleverd, namelijk van onderzoeksjournaliste Kim van Keken. “Talkshowgasten die in de ene show klagen over talkshowgasten in andere shows zijn echt mijn lievelingsgasten”, twittert ze cynisch.

Ze vervolgt: “En dan benadrukken dat je ook bent uitgenodigd, heel vaak zelfs, maar dat heus niet overal gaat zitten om over van alles te praten.”

‘Ga door!’

Özcan reageert daar enigszins geprikkeld op. “Ik geniet (bijna) dagelijks van jouw verbitterde analyses over de line-ups van de talkshows. Je gaat bíjna denken dat er een persoonlijke frustratie schuilgaat achter die posts. Maar ga alsjeblieft door!”

Kim weer: “Doe ik! Dan houden we elkaar lekker bezig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol stelt dat er continu idioten aan tafel zitten bij HLF8. Heeft hij een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen