Cabaretiers en journalisten prijzen tv-speech Rutte

De humoristische toespraak van Mark Rutte tijdens het eerste Correspondents’ Dinner op NPO 1 is goed ontvangen. Zowel cabaretiers als journalisten vonden zijn tv-optreden geslaagd. Dat bleek woensdagavond in de nabeschouwingen bij Jinek en RTL Late Night. Jort Kelder, een vriend van de premier, denkt dat het zelfs tot zetelwinst zal leiden. “Mijn gevoel is dat het zeer boven verwachting was. Ik vond het eigenlijk bijna allemaal goed. Ik denk drie extra zetels in de peiling en dat werd ook wel tijd.

Kelder prijst Rutte om zijn moed. “De Telegraaf kreeg er bijvoorbeeld een paar keer pittig van langs en dat is toch een belangrijke krant voor de VVD.

De kritische Sven Kockelmann heeft eveneens genoten. “Ik vond het hartstikke leuk en wat mij betreft maken we hier gewoon een traditie van, zei degene die altijd overal een kritische noot moet kraken. Maar ik vind echt dat hij het goed heeft gedaan. Boven verwachting goed.

Daar is NOS-verslaggeefster Dominique van der Heijde het zeer mee eens. “Het was heel bijzonder en heel leuk. Eigenlijk heeft Mark Rutte zichzelf overtroffen. Hij heeft alle verwachtingen overtroffen. Ik ben natuurlijk geen cabaretrecensent, maar we hebben allemaal erg gelachen.

Ook bij de cabaretiers is de toespraak van Rutte goed gevallen. “Hij heeft zeker de timing in de vingers. Wat je ook vindt van zijn politiek, je denkt: wat een leuke gast, wanneer kan ik kaartjes kopen?“, aldus Jandino Asporaat.

Hij vervolgt: “Ik heb gekeken en ik heb erom gelachen. Als het aan mij ligt, en volgens mij aan velen, mag het elk jaar terugkomen. Het brengt je ook dichter bij de politiek.

Jan Jaap van der Wal heeft eveneens met plezier gekeken. “Het is zeker een heel goed begin. Het is heel lastig om dat zomaar voor het eerst te doen. Ik denk ook dat dit de eerste keer was dat hij het echt voor publiek uitsprak. Ik verdenk de Amerikanen er altijd een beetje van dat ze heel veel try-outen.

Het is een begenadigd spreker en hij deed het heel erg goed.

De toespraak van Rutte trok woensdagavond maar liefst 2,7 miljoen kijkers.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen