Mark Rutte hoopt op tweede Correspondents’ Dinner

Minister-president Mark Rutte zou het leuk vinden als er in 2019 een tweede Correspondents’ Dinner georganiseerd wordt. Dat heeft hij vanochtend gezegd in de show van Giel Beelen op Radio Veronica. Het Correspondents’ Dinner werd in 2016 naar Nederland gehaald door Twan Huys en trok in februari van dat jaar maar liefst 2,7 miljoen kijkers naar NPO 1. Vanwege de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 werd het vervolg uitgesteld, maar van uitstel lijkt nu afstel te komen.

Jammer, vindt Rutte. “Als het aan mij ligt keert het morgen nog terug. Ik vond het ontzettend leuk om te doen en ik zou het heel leuk vinden om het weer te doen. Alleen ik begreep dat ze daar bij de publieke omroep intern een hele discussie over hadden, van: moet je nou één politicus zo’n platform geven. Dat heb ik trouwens alleen maar van horen en zeggen, want ik heb er niks formeels over gehoord.”

Toch was het een enorm kijkcijfersucces, aldus de premier. “Er hebben toen alles bij elkaar met de herhaling meer dan 3 miljoen mensen gekeken. Dan denk ik: nou, het is toch mooi als je wat kijkcijfers hebt? Maar het is altijd zo’n gedoe bij de publieke omroep.”

Initiator Twan Huys zit nu bij RTL. “Later hoorde ik dat Twan is overgegaan voor RTL. Voordat hij met het programma begon, zei hij: ‘Misschien wil ik wel vanuit RTL het initiatief nemen.’ Maar ik heb niets meer gehoord.”

Misschien zijn er wel dingen aan de gang hoor en weet ik het niet eens, maar ik vond het heel leuk om te doen. Ik begrijp wel dat je het niet een paar weken voor de verkiezingen moet doen, maar het kan dan toch wel in de zomer, als er geen verkiezingen aankomen?

Foto: NOS

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen