Mark Rutte hoopt op tweede Correspondents’ Dinner

Geplaatst op Mon 17 Dec 2018 om 12:30

Minister-president Mark Rutte zou het leuk vinden als er in 2019 een tweede Correspondents’ Dinner georganiseerd wordt. Dat heeft hij vanochtend gezegd in de show van Giel Beelen op Radio Veronica. Het Correspondents’ Dinner werd in 2016 naar Nederland gehaald door Twan Huys en trok in februari van dat jaar maar liefst 2,7 miljoen kijkers naar NPO 1. Vanwege de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 werd het vervolg uitgesteld, maar van uitstel lijkt nu afstel te komen.

Jammer, vindt Rutte. “Als het aan mij ligt keert het morgen nog terug. Ik vond het ontzettend leuk om te doen en ik zou het heel leuk vinden om het weer te doen. Alleen ik begreep dat ze daar bij de publieke omroep intern een hele discussie over hadden, van: moet je nou één politicus zo’n platform geven. Dat heb ik trouwens alleen maar van horen en zeggen, want ik heb er niks formeels over gehoord.”

Toch was het een enorm kijkcijfersucces, aldus de premier. “Er hebben toen alles bij elkaar met de herhaling meer dan 3 miljoen mensen gekeken. Dan denk ik: nou, het is toch mooi als je wat kijkcijfers hebt? Maar het is altijd zo’n gedoe bij de publieke omroep.”

Initiator Twan Huys zit nu bij RTL. “Later hoorde ik dat Twan is overgegaan voor RTL. Voordat hij met het programma begon, zei hij: ‘Misschien wil ik wel vanuit RTL het initiatief nemen.’ Maar ik heb niets meer gehoord.”

Misschien zijn er wel dingen aan de gang hoor en weet ik het niet eens, maar ik vond het heel leuk om te doen. Ik begrijp wel dat je het niet een paar weken voor de verkiezingen moet doen, maar het kan dan toch wel in de zomer, als er geen verkiezingen aankomen?

Foto: NOS
26 Reacties op “Mark Rutte hoopt op tweede Correspondents’ Dinner”


 1. Ron

  Het was tenenkrommend slechte grappen, slechte schrijvers. Nederland is niet het land wat zich hiervoor leent. Alleen Dolf was leuk en gevat.

 2. Whitedog

  Ach, het was best wel lachen, waarom niet?

 3. Pinda

  Was leuk idd. De NTR had beter met dit programma om moeten gaan.

 4. Sjaak

  Natuurlijk wil aandachtsgeile Mark weer een dinertje.
  Die leugenaar is wat mij betreft iets tevaak door het ijs gezakt.
  Heel de VVD vernaggelt met alle belastingverhogingen en het asielbeleid van de laatste 10 jaar.
  Snel oprutte met dat loopjongentje van Brussel. Stuk Europees verdriet.

 5. Geronimo

  De Amerikaanse versie is ook niet leuk. Waarom een slecht concept kopiëren. Zeker als er maar een ding in doorklinkt: de journalistiek controleert de macht niet, hij zit er bij aan

 6. Willem

  Sjaak, misschien heb je het niet door, maar je bent zelf ook Europees.

 7. KoalaNL

  Rutte moet gewoon oplazeren onderhand. Ga maar naar Amerika, bij Coca Cola of een of andere neppe bank werken. En aandacht voor de verkiezingen moet hij maar op een andere manier zien te krijgen. Advertentie in de krant of zo. Oprotten Rutte.

 8. L.

  Ja zou leuk zijn als het weer terugkomt!

 9. Marcel

  Wat vindt Arie boomsma?

 10. Dorus

  Politici die graag de paljas willen uithangen, zouden met pek en veren het land moeten worden uitgejaagd. Te veel ego is niet goed voor de dividendbelasting en achterbakse afspraken.

 11. robb

  Komen er verkiezingen aan mag wel dan na de verkiezingen .

 12. Cobbendochter

  KASTHOMO Rutten.
  Vuile fikker!

 13. Ad

  @robb
  Inderdaad, een politicus met ballen of een omroep gaat ermee akkoord…. voor een zwoele zomeravond ergens in juli/augustus.

 14. Coeus

  Dat Rutte dat wel zou willen is precies de reden om het niet te doen: weer zo’n insiders feestje dat pijnlijk duidelijk maakt dat journalisten veel te kritiekloos zijn naar de machthebbers die ze behoren te controleren.

 15. Bassie

  Gewoon opdonderen met die vent, niks om over te lachen, hij maakt de gewone kapot

 16. Jos brech

  Gewoon naar comedy central halen, in de zomer dat diner met politici roasten en in de winter een bnner of van mijn part een bver zoals gert verhulst, philippe geubels of goedele liekens.

 17. Pia

  Rutte vind ik een hele griezelige enge leugenaar. Niets deugt er aan deze flikker in de kast volgens mij.

 18. Joop55

  Pia heeft vast een Tia,

  Sinds wanneer heeft Rutte bevestigd dat hij Ho mo is? Niet hè? Inderdaad.

  Liegen is een kunst welke je in het landsbelang doet, en nee ik ben geen VVD-stemmer.

 19. Anna

  @Joop55
  Rutte is homofiel en jij bent dom.

 20. west

  Mark is een echte leider! Hoop dat hij nog een tijdje in het torentje blijft zitten. Zeg nou zelf, wie moet het straks van hem overnemen?

 21. anoniem

  Wat hadden we toch een leuk land voordat dhr. Balkenende en daarna dhr. Rutte de sfeer grondig verpestten. En nee, ik ben geen gele hesjes idioot. :-)

 22. B klein

  Deze onthutsend zwakke “lijder” heeft heel nederland zo vetschrikkelijk kapot bezuinigd. Er is geen enkele poot in de maatschappij die nog redelijk functioneerd. Of het nu de zorg, het onderwijs,de politie, brandweer, leger of de rechtspraak is.
  Overal zijn gruwelijke achterstanden ontstaan en rijzen de kosten de pan uit. Over werkelijk alles wordt gelogen en bedrogen. Het leger kiezers wat zich verraden voelt groeit en groeit en groeit.
  En nu heeft dit enge griezeltje ook nog het lef om te zeggen dat wij voorzichtig moeten zijn met onze vaas!!! Je moet het hore lef maar hebben. Als er iemand voor gezorgd en verantwoordelijk is dat onze vaas nagenoeg onherstelbaar beschadigd is dan lijkt het deze fucking leugenaar wel. Letterlijk iedereen heeft uiteindelijk een mes in zijn/haar rug gekregen. De lijst van gesneuvelden is ellenlang. De lijst van de schandalen ook. Ons eens zo mooie landje wat nagenoeg overal voorop liep is door het desastreuze bezuinigingsbeleid terecht gekomen onderaan de lijstjes. En bungelt daar nog heel lang. Om alles weer op orde te krijgen zijn tientallen miljarden nodig. En die komen er niet meer. De eu slokt steeds meer geld op van ons. En deze mooiprater probeerd nu de verantwoordelijkheid bij ons neer te leggen. Maar toen de kiezers nee aangaven keek hij de andere kant op en heeft ons land aan de afgrond gebracht.
  En hij deed t lachend. Telkens weer. Ik vraag me af of er ooit een periode in de geschiedenis is geweest die nederland zo verschrikkelijk achterop heeft gebracht als nu. En het gevoel dat straks de beloning klaar iigt in brussel wordt steeds sterker.
  Wat eens een mooie vaas was waar je met trots een prachtige bos nloemen in kon zetten is een gebarsten, afgebladderd exemplaar geworden waar je niet eens meer water in kunt gieten.
  Waarom niet?? Omdat zelfs en juist de bodem zo lek als een zeef is geworden. En er is maar een iemand die daar verantwoordelijk voor is. En dat ben jij pinoccio!!! JA JIJ!!!!

 23. B klein

  Aan west : gebruik jij allang en drugs en alcohol.
  O chips nu zie ik pas je witte stok met rode bandjes en de apparaatjes achter je oren. Nu begrijp ik je reactie wel.

 24. achtmet

  Die Rutte bedonderd ons allemaal ,en blijft maar lachen ! Tijd om er straks voor te zorgen dat hij volledig weggestemd wordt !

 25. Sven L.

  Over 25 jaar zullen we het er met z’n allen over eens zijn dat Rutte de beste premier was die we in deze tijd nodig hadden.

 26. jon

  Hé, Sven L.! De beste premier die we in deze tijd nodig hadden? Wat betekent dat in godsnaam?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.