Leo Blokhuis verbiedt Op1 vragen over Matthijs van Nieuwkerk

Leo Blokhuis heeft de presentatoren van Op1 verboden om vragen te stellen over de tv-kameraad die hij keihard heeft laten vallen: Matthijs van Nieuwkerk. “We zullen jouw verzoek respecteren.”

Leo Blokhuis en Tijs van den Brink © NPO

Het was een persoonlijk drama voor Matthijs van Nieuwkerk: hij zag zich vorige maand middenin de opnames van zijn Top 2000-programma’s genoodzaakt om zich per direct terug te trekken als presentator. Vanwege het schandaal rond De Wereld Draait Door was het in één klap ondenkbaar geworden om hem rond de kerstdagen op televisie te zien.

Matthijs vervangbaar

Matthijs is halsoverkop vertrokken bij BNNVARA en wordt met het grootste gemak vervangen: Astrid Joosten neemt het Wetenschappelijk Jaaroverzicht van hem over, Patrick Lodiers is op de quiz The Connection gezet. En de Top 2000 a gogo? Dat gaat moeiteloos door met Herman van der Zandt als presentator.

Popprofessor Leo Blokhuis, die zijn faam te danken heeft aan Matthijs, besloot om niet solidair te zijn met de gevallen presentator. Toen Herman van der Zandt zich aandiende als vervanger, is Leo gretig doorgegaan met de opnames. En dat is niet kies, vinden critici als Johan Derksen.

Leo weigert vragen

Leo zat gisterenavond aan tafel in de talkshow Op1. Aan het begin van het gesprek vertelt Tijs van den Brink over het onderwerpverbod dat op tafel ligt.

Tijs: “Je bent net klaar met de opnames van de Top 2000 a gogo. Met Herman van der Zandt dit jaar en niet met Matthijs van Nieuwkerk. Je hebt aangegeven daar niet over te willen praten en dat zullen we respecteren. Hoe was het om het met Herman te presenteren?”

‘Heel erg dubbel’

Leo reageert wat ongemakkelijk. “Geweldig. Kijk, het is gewoon heel dubbel alles wat er gebeurd is. Dat gaan we niet in tien minuten uitpraten dus van daaruit komt mijn verzoek. Er komt van alle kanten veel op je af aan verwijten of je iets wel of niet doen, maar laten we zeggen: we hebben een programma dat groter is dan welke maker ook, ook dan ik ben.”

Hij voelt zich niet schuldig over het vervangen van Matthijs. “Dat programma wilden we heel graag blijven maken, daar zat al heel veel energie in en we krijgen ook de reactie dat veel mensen het heel graag willen zien.”

‘Herman is top!’

Het lijkt erop dat Leo zijn tv-kameraad Matthijs niet echt mist. “Herman is een fantastische man, sowieso een zeer geroutineerde televisiemaker, hij gaat met humor en lichtheid door het programma.”

Hij besluit: “Het is ook een prachtig geproduceerd programma, er zit een heel team achter, dus als je goed kunt presenteren, dan kom je al een heel eind.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Leo Blokhuis verbiedt vragen over Matthijs van Nieuwkerk. Goed dat Op1 daar gehoor aan geeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen