Johan Derksen ergert zich aan Matthijs-lijkenpikkers: ’T*ringwereld’

Johan Derksen ergert zich er een versuffing aan dat alle programma’s van Matthijs van Nieuwkerk in zo’n enorm tempo zijn overgenomen door anderen. “Het is echt een t*ringwereldje.”

Matthijs van Nieuwkerk en Johan Derksen © NPO, SBS 6

Matthijs van Nieuwkerk is na de controverse over zijn vermeende wangedrag bij De Wereld Draait Door opgestapt bij omroep BNNVARA. In een mum van tijd werden al zijn programma’s vergeven aan andere presentatoren en nu staat zijn kroonjuweel in de uitverkoop: Matthijs Gaat Door. Muziekliefhebber Eric Corton heeft al gesolliciteerd.

Totaal vernietigd

Wat ontzéttend walgelijk, vindt Johan Derksen. Hij zegt in zijn programma Vandaag Inside: “Wilfred, ik zat vanmiddag de kranten te lezen en toen dacht ik: wat werken en leven wij toch in een bijzonder naar, eng, achterbaks wereldje hier op dat Media Park. Kijk, je hebt die kwestie met Matthijs en die is aan de schandpaal genageld.”

Hij vervolgt: “Vervolgens is hij totaal vernietigd door iedereen hier. Totaal vernietigd. Dan gaat zijn beste vriend, die dankzij Matthijs groot geworden is bij de Top 2000, heel hijgerig met de nieuwe presentator aan het werk. Leo Blokhuis, ja. Een engerd. Als ik Matthijs was geweest, zou ik zeggen: ‘Flikker jij nu maar op!’”

T*ringwereldje

Patrick Lodiers is de vervanger van Matthijs in The Connection en weet pijnlijk genoeg meer kijkers te boeien. “Dat kan ook komen omdat er een ander programma tegenover zit, dat weet ik niet, maar heel het Media Park slaat zich op de dijen van het leedvermaak, want Lodiers die op zijn stoeltje is gaan zitten heeft meer kijkers”, briest Johan.

“En dan had hij ook nog, Matthijs, het allerbeste muziekprogramma aller tijden in Nederland. Nou, Eric Corton heeft zich al gemeld. Die wil het graag overnemen! Is er nou één vent met karakter in z’n flikker of hebben ze allemaal maar één belang en dat is het eigenbelang? Enige loyaliteit vind je hier niet. Het is echt een t*ringwereldje waar we in werken.”

Applaus voor Johan

Özcan Akyol, boezemvriend van Matthijs, daarop: “Applaus voor Johan!”

Het hele publiek applaudisseert. Johan: “De een zijn dood is de ander zijn brood en het interesseert ze geen reet wat er met iemand gebeurt.”

Hoe gaat het eigenlijk met Matthijs? Özcan zegt: “Het gaat goed met hem. Hij vermaakt zich wel. Maar ja, je moet wachten op zo’n onderzoek, hè? Dat gaat maanden en maanden duren.”

Johan: “Maar hij heeft toch geen plofkraak gepleegd, hè? Hij is uitgevallen tegen een redacteur.”

Özcan: “Ik ben het met je eens, maar die mensen worden niet gehinderd inderdaad door ijdelheid, hè? Of door zelfinzicht. Eric Corton…”

In de reet

Johan merkt dat Matthijs’ staat van dienst kennelijk niet meer telt. “Het is duidelijk gebleken dat iedereen vervangbaar is, hè? Zet waren allemaal Matthijs z’n vriend, ze kropen hem in de reet toen hij de grote ster was van De Wereld Draait Door, maar iedereen is vervangbaar en wanneer je opstapt staan er tien hijgers achter die op je stoel willen gaan zitten.”

Hij vervolgt: “Het is echt een heel naar wereldje. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet. En maar kussen als ze elkaar tegenkomen!”

Geen nieuws

Gespreksleider Wilfred Genee: “Dit is toch geen nieuws? Dit wist je toch allang?”

Johan: “Ja, maar nu werd ik weer zo met de neus op de feiten gedrukt, weet je wel. Die Lodiers? Huppakee, op z’n stoel! Die Corton? Ongevraagd een open sollicitatie.”

Wilfred: “Dat laatste vond ik wel opmerkelijk, ja.”

Johan: “Maar die gozer van de Top 2000, Blokhuis, vind ik helemaal erg. Dat was een krullenjongen en die werd alleen wat dankzij Matthijs!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen