Ismail Ilgun valt bijna flauw bij Op1, krijgt snel cola en suiker

Ismail Ilgun werd maandagavond in Op1 vermanend toegesproken door presentator Hugo Logtenberg toen hij begon te lachen tijdens een ernstig onderwerp. De reden is dat hij zenuwachtig was; zó erg dat hij bijna flauwviel.

Ismail Ilgun en Hugo Logtenberg © Op1

Ex-treitervlogger Ismail Ilgun zat aan tafel om te vertellen over zijn documentaireserie over drillrap. Er werd een fragment getoond waarop te zien is hoe een door Ismail geïnterviewde jongen contact heeft met drillrapper Tyrece, die door de politie wordt gezocht. “En jij staat erbij als die jongens contact met elkaar zoeken”, merkte gastheer Hugo Logtenberg op.

Serieus blijven

Merkwaardig genoeg begon Ismail vervolgens te lachen. Hugo geërgerd: “Ja, jij lacht er nu een beetje om, maar het is ongelooflijk heftig. Deze man wordt gewoon gezocht door de politie.”

Ismail daarna: “Ja, precies. Ik zeg gewoon eerlijk: ik ga mezelf niet mooier neerzetten, maar op dat moment ging ik ook gewoon lachen en praten met hem. Ik had het ook niet allemaal door. Toen zeiden ze: ‘Dit kan eigenlijk niet. Je moet het wel serieus nemen. Deze persoon wordt gewoon gezocht.’ Toen besefte ik: oké, ik moet wel serieus blijven. Het is wel gek, ik was ook in shock toen dat gebeurde.”

‘Waarom lach jij?’

Hugo sprak Ismail vervolgens vermanend toe: “Hoe voelen die jongens zich daarover? Ze zijn gewoon bij een dodelijke steekpartij geweest, waarbij iemand van hun leeftijd is omgekomen. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom je daarom lacht.”

Ismail leek enigszins van zijn stuk gebracht en antwoordde: “Ja, ik denk, weet je, in de documentaire vertellen ze echt alles erover, dus dan moet je naar de documentaire kijken.”

Leo in bres voor Ismail

Even later sprong Leo Blokhuis in de gast voor medegast Ismail. “Mag ik daar nog één ding over zeggen? Want ik zag jou lachen en ik zag jou hem daar bestraffend op toespreken, maar ik weet ook dat jij heel gespannen bent en daar lach je van. Het zit me gewoon dwars dat jij over ernstige zaken moest praten en volgens mij uit spanning ging lachen”

Ismail: “Ja, dat was uit spanning.”

Leo: “Dat geeft een verkeerd beeld van hoe hoe hij werkt. Sorry, maar dat wou ik even rechtzetten.”

Hugo: “Het is goed dat je dat rechtzet. Sorry dan daarvoor. Het was inderdaad bestraffend bedoeld dat je daar zat te lachen.”

Leo: “Ja, ik zag iets anders, dus dat wou ik gewoon even zeggen.”

Ismail viel bijna flauw

Na de uitzending liet Ismail op Twitter weten dat hij verschrikkelijk zenuwachtig was en vlak voor de live-uitzending bijna flauwviel. “Ik kan de reacties niet geloven. Leo… echt bedankt voor het opkomen. Voor de uitzending vond ik het echt eng. Ik had het gevoel dat ik zou flauwvallen, ik kreeg suiker en cola aangeboden. Ik was te nerveus, vandaar me stomme lachje.”

Overigens trok het eerste deel van Ismails drillrapdocu gisteren slechts 189.000 kijkers (3,5 procent) naar NPO 3.

Het hele Op1-item ziet u terug op de NPO-site, onderstaand een fragment (overigens zonder bovenstaande passage).

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen