Herman Brusselmans: ‘Leo Blokhuis naait Matthijs van Nieuwkerk’

Herman Brusselmans vindt dat ‘popprofessor’ Leo Blokhuis een enorme matennaaier is, omdat hij Matthijs van Nieuwkerk zo gretig heeft ingeruild. “Nou, dat vind ik een mes in zijn rug.”

Leo Blokhuis en Herman Brusselmans © NPO, SBS

Het is het zwartste jaar uit de carrière van Matthijs van Nieuwkerk. Hij is gestopt met al zijn tv-programma’s en het pijnlijke is dat hij overal met het grootste gemak wordt vervangen. Zelfs in de Top 2000-programma’s, die altijd heel erg de signatuur van Matthijs hadden. Die opnames zijn hervat met Herman van der Zandt als presentator.

Herman pissig

Hoe Matthijs’ vroegere tv-maatje Leo het vindt met Herman aan het roer? Gewéldig! Die Herman is toch zó’n fantastische opvolger van Matthijs, aldus de popprofessor aan tafel bij Op1.

Herman Brusselmans wordt er een beetje misselijk van, zegt de schrijver bij HLF8. “Ik was enorm pissig toen ik bij Op1 Leo Blokhuis zag, weet je wel, die samen met Matthijs een programma gemaakt heeft, die Top 2000-quiz.”

Leo backstabber

Leo bewees daar dat hij een backstabber is, vindt Herman Brusselmans. “Nu presenteert Leo dat met Herman van der Zandt en dan wordt hem de vraag gesteld: ‘En hoe ging dat, die samenwerking met Herman van der Zandt?’ ‘Fantástisch!’ Nou, dat vind ik een mes in de rug van Matthijs van Nieuwkerk.”

Omroep MAX-baas Jan Slagter: “Dat ben ik helemaal met je eens. Dat ben ik helemaal met je eens.”

Onterecht gecanceld?

Herman leeft mee met Matthijs. “De Nederlander van het jaar is voor mij Matthijs van Nieuwkerk, die totaal onterecht totaal gecanceld wordt. Ik vind het belachelijk. Kijk, hij wordt niet beschuldigd van dat seksueel gedrag, maar hij is soms niet leuk tegen zijn medewerkers.”

Hij vervolgt: “Iemand die zo’n carrière heeft en heel veel mensen een stem heeft gegeven en een prachtig programma maakte… En jaren later wordt hij dan gecanceld omdat hij zijn geluidsman heeft afgesnauwd. Dat vind ik totaal belachelijk.”

Niet alleen

Matthijs is onterecht de boeman, vindt ook Jan. “Hij was natuurlijk niet alleen, want we vergeten natuurlijk wel dat er nog twee eindredacteuren waren: Dieuwke en Cécile Koekkoek. Die waren erger! En Ewart van der Horst die nog steeds programma’s produceert bij RTL…”

Hij besluit: “Jort zei het in ons programma De Perstribune heel goed: ‘Matthijs van Nieuwkerk is vermoord.’ Op basis van één artikel!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen