Luuk Ikink worstelt met Yvonne Coldeweijer: ‘Rennen is zinloos’

Luuk Ikink en zijn collega’s bij RTL Boulevard worstelen al een jaar lang hoe ze om moeten gaan met juicekanalen als die van Yvonne Coldeweijer. “Achter haar aan rennen is eigenlijk zinloos.”

Luuk Ikink en Yvonne Coldeweijer © RTL

Het is ontegenzeggelijk dat de meeste showbizzprimeurs tegenwoordig bij de juicekanalen vandaan komen. Waar het vroeger RTL Boulevard was dat vreemdgaande BN’ers aan de schandpaal nagelde, af en toe begeleid door wat frivole garagebeelden, hebben de sterren tegenwoordig vooral te vrezen van Yvonne Coldeweijer en haar collega’s.

Roze achtergrondje

Aanvankelijk keken de reguliere showmedia ontzettend op Yvonne neer. “Wij zijn toch niet te vergelijken met acht regels op een roze achtergrondje?”, brieste Privé-baas Evert Santegoeds bijvoorbeeld.

De pijnlijke waarheid is dat die acht regels op een roze achtergrondje vaak meer primeurs bevatten dan die tachtig pagina’s aan een nietje van Evert. Inmiddels lijkt het erop dat juicekanalen als Life of Yvonne, Juice Channel en Reality FBI here to stay zijn en worden ze regelmatig genoemd als bron in RTL Boulevard en Shownieuws.

Wat zegt Luuk?

Luuk Ikink zat gisterenavond aan de talkshowtafel van ‘Beau’ om terug te blikken op het afgelopen showbizzjaar. Het ging daarbij ook even over Yvonne Coldeweijer. Zij is bekend geworden vanwege haar juice over André Hazes jr., maar brak begin dit jaar pas écht door met haar primeurs over de BN’er-boeven Glennis Grace en Lil Kleine.

Yvonne post ook regelmatig dirt over BN’ers waar de reguliere showmedia zich net iets te verheven voor voelen. “Hoe gaan RTL Boulevard en de showbizzjournalistiek in het algemeen om met dit soort juicekanalen?”, vraagt Beau van Erven Dorens aan zijn tafelgast Luuk.

Op de voet

Luuk antwoordt in de talkshow: “Nou, we volgden Yvonne toen al best wel op de voet, omdat ze het vaak bij het juiste eind had over André Hazes, dus dat was interessant natuurlijk. In dit geval had ze het weer goed en waren die dingen ook bewezen, want die twee zaten nou eenmaal in het gevang.”

Hij vervolgt: “We hebben haar toen uitgenodigd om een keer langs te komen bij ons in het programma. Het waren immers haar twee grote scoops om over te vertellen – zij wist er ook meer van – en het hele jaar door hebben we de juicekanalen wel een beetje in de gaten gehouden van: wat moeten we er nou mee?”

Worstelen

Het blijft lastig voor Luuk. “Moeten we erachteraan gaan rennen? Dat heeft ook niet zoveel zin, want dan ren je, maar zij zijn toch sneller, want ze hebben een Instagram-kanaal en wij zijn een tv-programma. Een totaal ander medium. We hebben daar lekker mee geworsteld het afgelopen jaar. Nu zijn we hier. We volgen ze, het is interessant om te volgen.”

Beau: “Een onthulling neem je, maar als het totale ranzigheid is, laat je het liggen?”

Luuk: “We laten het soms liggen, soms nemen we het mee, soms checken we het en denken we: dit is niet voor ons programma.”

Hypocriet

Soms zijn de showrubrieken daar ook wel een beetje hypocriet in, bijvoorbeeld als het gaat om Nielson. Yvonne heeft eergisteren behoorlijk smeuïg nieuws over hem naar buiten gebracht, maar over zijn vermeende vreemdgaan wordt niet bericht door Boulevard en Shownieuws, die het vanuit morele overwegingen pas oppakken na een reactie van de zanger.

Om alsnog een beetje mee te kunnen liften op de dirt over Nielson, plaatste Shownieuws een paar uur na Yvonne’s juice dan wel weer een artikel met de kop: ‘ZIEN: Zo ziet de vrouw van Nielson er nu uit’. Het resultaat? Veel clicks van googelende juice-consumenten, zónder van je moral high horse af te stappen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen