‘Kijkcijfers Nick & Simon gaan dalen nu vriendschap voorbij is’

Nick & Simon gaan de kijkcijfers van hun programma’s zien dalen nu de televisiekijker weet dat hun vriendschap stiekem voorbij is. Dat stelt kijkcijferkenner en oud-SBS6-baas Tina Nijkamp.

Nick Schilder en Simon Keizer © Ruud Baan

De vermeende ruzie tussen Nick & Simon is veelbesproken. Ze stoppen volgend jaar met hun muzikale duoschap, maar willen wel gewoon door met hun lucratieve tv-klussen. Er komt zowel een nieuwe muzikale reisserie aan bij de publieke omroep én ze zullen te zien zijn in de jury van de nieuwe SBS 6-show Avastars.

Dalende kijkcijfers

Tv-professor Tina Nijkamp denkt dat de twee moeten rekenen op dalende kijkcijfers. “Ik denk dat mensen toch doorhebben dat ze elkaar eigenlijk niet meer zo heel leuk vinden. Dat zag je al op tv, hè? Dat was een heel wonderlijke lichaamstaal. Ik denk toch dat mensen het minder leuk gaan vinden”, zegt ze in De BLVD Podcast.

Ze vervolgt: “Ik denk toch dat de kracht van het format dat ze hadden de vriendschap was tussen die drie mannen. De ‘vriendschap’. Nu is dat wel doorgeknipt. We weten nu dat er niet meer zoveel van die vriendschap over is.”

‘Het is zakelijk’

RTL Boulevard-host Luuk Ikink daarop: “Het is zakelijk.”

Tina: “Ja, dus die gesprekjes tussendoor… Ik weet niet wat ze dan nog te bespreken hebben. Of dat Kees Tol de hele tijd moppen gaat vertellen ofzo.”

Kees Tol is het derde wiel aan de wagen in de reisprogramma’s van Nick & Simon.

Publieke ruzie

Komt er in het nieuwe jaar een publieke Nick & Simon-ruzie? Tv-kenner Rob Goossens: “Ik denk dat ze er te handig voor zijn om dat te doen. Ze zullen elkaar vast niet meer zo aardig vinden als toen ze met elkaar begonnen, maar ik geloof er niets van dat ze elkaar helemáál zat zijn. Die zijn commercieel te slim om nu ruzie met elkaar te maken.”

Hij besluit: “Ze moeten nog allerlei shows doen en willen televisie met elkaar blijven maken. Dat gelooft natuurlijk niemand meer als zij de vuile was gaan buiten hangen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verwacht u dat de kijkcijfers van Nick & Simon gaan dalen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen