Leo Alkemade in de toekomst mogelijk kaal in Ik Hou Van Holland

Leo Alkemade, bekend als vast panellid in Ik Hou Van Holland, overweegt om binnen nu en twee jaar zijn kapsel af te scheren. Hij wil kaal door het leven gaan als zijn haargrens verder opschuift.

Leo Alkemade © Roy Beusker

Als grote televisiester die door het hele land op tv-schermen verschijnt, doet Leo Alkemade er alles aan om er fris uit te blijven zien. Hij let momenteel vooral op zijn gewicht door fanatiek te wielrennen, vertelt hij aan Nieuwe Revu. “Als ik niets meer doe en in dit tempo blijf doordrinken – dat kan ik ook goed – dan krijg ik een heel grote dikke pens.”

Haargrens

Leo wil wel een beetje fit blijven. Hij geeft toe dat hij best wel bezig is met zijn uiterlijk. “Tot mijn eigen frustratie wel. Ik wil daar niet mee bezig zijn, maar ik merk dat ik toch heel goed naar mezelf blijf kijken: o, ga maar even traplopen, vriend.”

Zijn grootste onzekerheid is zijn kapsel. Veel mannen worden kaal doordat hun haarzakjes geleidelijk aan afsterven en niet meer in staat zijn om nieuw haar te produceren. “Ik zie mijn haargrens langzaam naar achteren verdwijnen. Geef me nog twee jaar, dan moet ik daar iets aan doen.”

Kaal

Komt er een haartransplantatie aan? “Nee, nee, maar ik ga ook niet met een vleespet rondlopen. Het is of een kapsel of niets. Als er niet genoeg haar meer zit, dan gaat het er allemaal af. Ik heb een heel volle baard, dus misschien kan ik daar dan de focus op leggen. Ik word een soort Maik de Boer, denk ik.”

Gaat Leo ook stoppen met drinken? Alcohol kan schade veroorzaken aan het lichaam door de werking van het zenuwstelsel en organen te verstoren. “Ik zeg op 1 januari altijd: ‘Ik ga deze maand niet drinken.’ Maar dat heeft meer te maken met de kater van de avond ervoor. De dag erna ben ik dat alweer vergeten.’”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen