Ziggo Sport bevestigt geruchten, kaapt voetbal weg bij RTL en SBS

Ziggo Sport bevestigt de geruchten dat het station werkelijk ál het Europese voetbal wegkaapt bij RTL en SBS. Na het verliezen van de Formule 1 zet de zender zich hiermee weer op de kaart.

Ziggo Sport © Ziggo Sport

RTL en SBS balen er flink van: ze raken al het Europese voetbal kwijt. Nu bevestigt Ziggo Sport dat zij de partij zijn die de rechten wegkapen. Het station heeft de exclusieve rechten verworven voor de UEFA Champions League, Europa League en Europa Conference League. De afspraken gelden voor drie voetbalseizoenen: van medio 2024 tot medio 2027.

Alles onder één dak

Het is voor het eerst dat de belangrijkste Europese clubcompetities onder één dak komen. Alle wedstrijden en hoogtepunten zullen exclusief te zien zijn bij Ziggo Sport. “De komende maanden wordt de programmering verder uitgewerkt.”

Een deel van het voetbal moet voor iedereen gratis beschikbaar zijn. Hoe gaat Ziggo dat doen? “Alle voetbalwedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs zijn voor iedereen in Nederland in ieder geval gratis te streamen via de Ziggo GO-app. Ziggo-klanten kunnen de belangrijkste wedstrijden bovendien ook zien op kanaal 14.”

Belangrijke stap

Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport, weet volgens een woordvoerder ‘als geen ander hoe hij sport in alle huiskamers moet brengen, of het nu autoracen, Nederlandse topsport of internationaal topvoetbal is’. Hij is blij dat het is gelukt om de rechten van de UEFA te verwerven.

De zenderbaas zegt: “Voor Ziggo Sport is dit een belangrijke stap. De beste sportcontent hoort op de grootste sportzender van Nederland, vinden we. Ons trackrecord, jarenlange partnership met de UEFA en liefde voor voetbal zorgen ervoor dat je voor UEFA clubvoetbal voortaan bij Ziggo Sport terecht kunt.”

Onmisbare schakel

Jeroen Hoencamp, de grote baas van VodafoneZiggo, geeft aan dat deze stap een belangrijk onderdeel is van de strategie van de onderneming: “VodafoneZiggo wil klanten altijd de beste kijkervaring en de beste entertainment bieden. Ziggo Sport is al jaren onderscheidend in de manier waarop we sport in alle huiskamers brengen.”

“Internationaal voetbal – waaronder UEFA clubvoetbal – hoort hier simpelweg bij. En daarmee is de sportzender een onmisbare schakel in onze contentstrategie.”

Promo

Een pr-filmpje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziggo Sport haalt al het voetbal in huis. Prima?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen