Coen Swijnenberg onder vuur na Ziggo-uitzending: ‘Zó kinderachtig!’

Coen Swijnenberg is alweer 41 jaar oud, maar heeft soms kennelijk nog steeds het idee alsof hij begin twintig is en bij BNN werkt. Kijkers vinden dat hij volwassen moet worden. “Het is zo kinderachtig.”

Coen Swijnenberg © Radio 538

Radio 538-dj Coen Swijnenberg was afgelopen weekend te gast in een Formule 1-uitzending van Ziggo Sport. Zijn 538-co-host Sander Lantinga wilde dat hij daar het ‘codewoord’ WiFi-routertje zou zeggen. Gewoon omdat het grappig is. Nou ja, dat vinden ze zelf in elk geval. “Aan mij dus de opgave om dat ergens door die uitzending heen te fietsen.”

Codewoord

Het was heel lastig, aldus Coen. “Je hebt een hele voorbeschouwing, dan ga je die race kijken en dan komt de nabeschouwing. Je kent mij, ik was natuurlijk een klein beetje vergeten dat ik het codewoord had. Gelukkig kreeg ik van iemand van de redactie nog even van: let op dat je het codewoord nog gebruikt!”

Dat was tijdens de race, legt de radiomaker uit. “Dus ik had ineens nog maar heel beperkt de tijd. Ik dacht: waar ga ik dit doen? Maar het is gelukt.”

Kinderachtig

Ziggo-kijkers vinden het maar kinderachtig. Zo twittert Gertjan: “En daarom alleen al nooit maar dan ook nooit meer zogenaamde BN’ers in een sportuitzending!! Bah… Ziggo Sport, nodig voortaan alleen mensen uit die de sport serieus nemen zolang het nog kan. Hup Viaplay!”

En Marcel: “Bij de Appie zijn de bruine bonen in de aanbieding. Net zo boeiend als tijdens een liveuitzending een bepaald woord zeggen… Grow up!”

Never grow up

Coen daarop: “Never grow up.”

Marcel: “Het gaat erom dat dit echt al een uitgekauwd iets is. Originaliteit is 0. Nooit volwassen worden, prima. Maar probeer wel origineel te zijn.”

Coen: “Joh dit hebben we ooit bedacht en gaan we nog heel lang mee door hoop ik. We hoeven het niet allemaal leuk te vinden. Fijne dag!”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Coen Swijnenberg wilde per se 'WiFi-routertje' zeggen tijdens een sportuitzending. Kinderachtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen