Jack van Gelder weg bij Ziggo Sport: ‘Ik wilde zelf graag door’

Jack van Gelder stopt na de sportzomer als presentator van Ziggo Sport. Hij wordt opgevolgd door Wytse van der Goot, die ook de presentatie van de talkshow Rondo op zich zal nemen.

Jack van Gelder © Ziggo Sport

Het contract van Jack van Gelder loopt aan het einde van de zomer af en wordt op initiatief van Ziggo Sport niet verlengd. “Jack heeft een belangrijke rol gespeeld bij de start en het uitbouwen van Ziggo Sport. Wij willen hem bedanken voor zijn passie, toewijding en bijdrage aan het succes van de zender”, zegt directeur Jeroen Hoencamp.

Ziggo bedankt Jack

Jack is sinds de start van Ziggo Sport in 2015 presentator van onder andere de talkshows Peptalk en Rondo, waarin hij met diverse analisten de actualiteiten in nationale en internationale sport en voetbal in het bijzonder bespreekt.

“Met zijn kloppende hart voor de sport heeft hij menig sportliefhebber weten te raken met zijn kennis, enthousiasme en vrolijke lach”, vult Jeroen aan.

Jack baalt

Zelf vindt Jack het heel erg jammer dat hij eruit moet. “Na een mooie tijd bij Ziggo Sport is het besluit genomen om een nieuw gezicht te binden aan de zender. Ik had graag met de talkshow ‘Rondo’ verder willen gaan, maar ik heb dit besluit te respecteren. Na zes waardevolle jaren scheiden onze wegen zich en gaan we uit elkaar als goede vrienden.”

Jack liet een paar weken geleden al weten graag door te willen. “Als het onverhoopt zou eindigen doordat één van de twee partijen zegt: ‘Nou, het is wel mooi geweest…’ Ja… Ik zou drie jaar blijven en dan heb ik zes jaar volgemaakt. Ik ben er nog niet op uitgekeken, laat dat duidelijk zijn”, zei hij toen.

Wytse

Zijn opvolger is dus Wytse van der Goot. “De presentator wordt gezien als een groot talent in de voetbaljournalistiek en is geen onbekende naam in de sportwereld, waar hij de afgelopen jaren een enorme groei heeft gemaakt als sportverslaggever bij onder meer Veronica, ESPN en SBS”, aldus Ziggo.

Bovendien werd Wytse in 2016 tweede bij De Slimste Mens. “Met de Premier League als specialiteit is hij een waardevolle toevoeging op de programma’s van Ziggo Sport, waar hij al jaren bij betrokken is als commentator.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen