Na Ziggo Sport ook RTL 7 de klos: Viaplay kaapt darts weg

De komst van streamingdienst Viaplay naar Nederland schudt ons tv-landschap behoorlijk op. Nadat Ziggo Sport al de belangrijke rechten van de Formule 1 verloor, raakt RTL 7 nu het darts kwijt.

Michael van Gerwen © RTL

Net als de Formule 1-fans, heeft vanaf 2022 ook de dartsliefhebber een abonnementje op Viaplay nodig om nog naar hun favoriete sport te kunnen kijken. Viaplay heeft de uitzendingrechten van álle grote toernooien van profbond PDC bemachtigd. Dat betekent dat RTL 7 een van zijn belangrijkste steunpilaren kwijtraakt.

Grote slag

De app van Viaplay wordt begin 2022 gelanceerd in Nederland: de liveregistraties kan men dan streamen naar het tv-scherm. “We komen naar Nederland om een streaming leader te worden”, zegt Peter Nørrelund van het Zweedse bedrijf. “Dat betekent dat we de meeste relevante lokale sportrechten willen veiligstellen.”

Dartsberoemdheid Michael van Gerwen steunt Viaplay. “Er is zoveel dartstalent in Nederland en het is geweldig dat fans vanaf begin volgend jaar via Viaplay naar PDC-toernooien kunnen kijken”, zegt hij.

Betaalbare prijs

Het is nog niet bekend wat de mensen moeten gaan betalen voor Viaplay, dat naast de Formule 1 en het darts ook de Bundesliga in huis heeft gehaald. “We beloven een betaalbare prijs”, aldus directeur Anders Jensen in het AD.

Het lijkt erop dat de Nederlandse tv-zenders zich nog steeds zorgen moeten maken. “We kijken naar alle sportrechten die er maar zijn. Onze ambitie is uit te groeien naar de grootste aanbieder van sportwedstrijden in Nederland.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ook het darts verdwijnt nu achter de betaalmuur. Gaat dit ten koste van de populariteit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen