‘Danny de Munk eist tonnen van slachtoffer? Beetje voorbarig!’

Evert Santegoeds vindt het wel heel voorbarig dat Danny de Munk tonnen wil gaan eisen van de vrouw die aangifte tegen hem heeft gedaan van verkrachting. “Het verbaast mij heel erg.”

Danny de Munk © RTL 4

Danny de Munk heeft de rechter verzocht of hij de vrouw die hem beschuldigt van verkrachting in het openbaar mag horen, heeft zijn advocaat bevestigd na berichtgeving van juicekoningin Yvonne Coldeweijer. Zij stelt dat de zanger een enorme schadevergoeding van haar wil hebben. Het gaat volgens haar om ’tonnen’.

‘Veel te voorbarig’

Veel te voorbarig, oordeelt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. “Danny zal toch eerst moeten afwachten wat de rechter over het verhaal van het slachtoffer te melden heeft”, zegt hij in zijn podcast Strikt Privé.

Evert vindt dat Danny wel heel erg op de zaken vooruitloopt. “Ik vind het redelijk voortvarend van zijn advocaat dat hij met een schadevergoeding wil beginnen nog voordat je bent veroordeeld of bent vrijgesproken.”

Juiste volgorde

Het is begrijpelijk dat Danny ongeduldig wordt van de trage juridische procedure, aldus Evert. “Ja, dat zijn natuurlijk allemaal procedures die heel veel tijd in beslag nemen. Het is heel goed om te laten zien dat je niet over je heen laat lopen, maar de volgorde in deze kwestie lijkt me ook van groot belang.”

Hij vervolgt: “Danny is nog niet in de situatie dat hij een schadevergoeding van tonnen kan gaan eisen, afgezien of er bij dat meisje tonnen te halen zullen zijn.”

‘Vragen staat vrij’

Evert lijkt erop te hinten dat dit gewoon een pr-stunt is van Danny. “Vragen staat sowieso vrij natuurlijk. Voor het thuisfront moet hij ook gedegen voor de dag komen en kan hij niet alleen maar lijdzaam op de bank afwachten wat er gebeurt.”

“Het verbaast mij dat hij niet eerst de zaak afwacht en dán een schadevergoeding gaat eisen”, besluit hij.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen