‘Klagende Wietze de Jager krijgt 300 tot 400 duizend euro per jaar’

Wietze de Jager, de ochtend-dj van Radio 538 die ontzettend aan het klagen is over zijn vijfdaagse werkweek, verdient zo’n 300 à 400 duizend euro per jaar. Dat stelt AD-journalist Dennis Jansen.

Wietze de Jager © Radio 538

Na ruim negen maanden komt Wietze de Jager tot de conclusie dat hij de ochtendshow van Radio 538 toch wel erg moeilijk te combineren vindt met zijn gezinsleven. Hij heeft vorige week acht (!) minuten lang live op de radio lopen klagen dat hij ouderschapsverlof wil opnemen en op z’n minst graag naar vier werkdagen per week wil.

Op vingers getikt

Radio 538 heeft Wietze vervolgens ongelooflijk hard op de vingers getikt. Als hét boegbeeld van de zender wordt van hem immers verwacht dat hij gewoon elke werkdag acte de présence geeft. De radio-dj is inmiddels volledig teruggekrabbeld. Hij roept nu dat hij gewoon een maatschappelijke discussie wilde aanzwengelen.

Mediajournalist Marcus den Blanken zegt in de AD Mediapodcast dat hij de positie van 538 begrijpt. “Volgens mij is het voor iedereen heel normaal dat je ouderschapsverlof kan krijgen, maar hij heeft net een jaar geleden ja gezegd tegen de ochtendshow. Dat is het belangrijkste tijdstip voor een radiozender en daar krijg je flink voor betaald.”

Drie à vier ton

Hoeveel krijgt Wietze daarvoor? Collega-mediajournalist Dennis Jansen in de podcast: “Frank Dane kreeg vijf ton. Ik schat tussen de drie en vier ton.”

Marcus: “Je krijgt er dus ruim voor betaald en dat je dan dit oppert en dat Frank Dane dan daarvoor geslachtofferd is… Je weet dat een ochtendshow vijf dagen per week is. In de middag kun je er nog mee wegkomen, maar bij radio werkt het zo: als je opstaat, zet je de radio aan en dan word je wakker met een soort vriend naast je.”

‘Kán gewoon niet!’

Dat is een soort radioritueel, legt Marcus uit. “En daarna schakel je niet meer over naar een andere zender en dan blijf je daarbij. Daarom is het belangrijk dat je de héle werkweek met dezelfde persoon wakker wordt.”

“De meeste mensen zijn gewoontedieren. Daarom is de ochtendshow de énige positie… Als je daar ja tegen hebt gezegd, dan kun je niet na een jaar beginnen over ouderschapsverlof. Dat kán gewoon niet op zo’n plek.”

Klagende diva

Erik de Zwart vindt Wietze een klagende diva. “Als je het te zwaar vindt, dan meld je je maar aan bij de plantsoenendienst, lekker overzichtelijk. Je wil toch zo graag op de radio? Dan moet je er ook iets voor over hebben”, sneert hij in het AD. “En bovendien, Wietze kan wel elke dag zijn kinderen uit school halen.”

Mediastrateeg Evert Bronkhorst van Abovo Media: “Nu is het toch alsof die vriend ineens zegt dat-ie je niet meer leuk vindt’. Ik vrees dat het in de beeldvorming nu misgaat, ook al zegt hij nu dat hij volledig blijft werken. Wil de luisteraar wel afstemmen op iemand die het allemaal te zwaar vindt?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wietze de Jager pakt naar verluidt drie à vier ton per jaar bij Radio 538, maar ziet toch reden tot klagen. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen