Beau’s tv-idee Help Ik Heb Spijt Van Mijn Kind ordinair jatwerk?

Beau van Erven Dorens zorgt met zijn idee voor een documentaire over spijtmoeders, een soort ‘Help Ik Heb Spijt Van Mijn Kind’, voor verbazing in Hilversum. Zoiets ís namelijk al in de maak.

Beau van Erven Dorens en Milou Gevers © RTL, Dirk-Jan van Dijk

De aankondiging van Beau van Erven Dorens dat hij werkt aan een documentaire over moeders die spijt hebben van het krijgen van een kind zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Niet alleen bij sceptische kijkers, maar ook bij tv-producent Stepping Stone. Daar is regisseur Milou Gevers namelijk al een tijdje bezig met precies zo’n documentaire.

Spijtmoeders

Beau zoekt met zijn productiebedrijf Kale Jakhals Producties naar moeders ‘die spijt hebben van het krijgen van een kind’, omdat het volgens hem ‘goed is om over te praten en ervaringen te delen’. Bij zijn aankondiging plaatst hij de hashtag ‘spijtmoeders’. Saillant detail: zo heet ook de documentaire die Milou aan het maken is.

Dat Milou met deze documentaire bezig is, is al maanden bekend. Dat is namelijk al in juli bekendgemaakt via het NPO-fonds, dat een bedrag van ruim 30 duizend euro heeft toegekend aan deze productie. En afgelopen vrijdag heeft productiehuis Stepping Stone nog een persbericht over de docu naar buiten gestuurd.

Jatwerk?

Daags na dat persbericht komt nu opeens Beau met zijn aankondiging. Is hier sprake van ordinair jatwerk? Bij Stepping Stone zijn ze in elk geval ‘lichtelijk verbaasd’, maar: “Dat een andere producent ook met dit thema aan de haal gaat staat hen natuurlijk vrij.”

Wel wijst Stepping Stone erop dat hun documentaire al in productie is én de uitzending al gepland staat voor 2023, bij de VPRO op NPO 2. En het project van Beau? Dat zit nog in de voorbereidingsfase én is nog niet verkocht.

Integere productie

De volgers van Beau zijn behoorlijk kritisch over het tv-idee. Zij vinden dat dit helemaal geen onderwerp is voor televisie. “Vraagt niemand zich af wat voor trauma dit voor hun kinderen kan zijn????”, zegt zijn volger Ingrid bijvoorbeeld.

Hoe Beau dit project gaat aanvliegen is onduidelijk, maar Stepping Stone laat in elk geval weten dat hun documentaire bestaat uit ‘integere portretten’ waarin de verhalen worden verteld van ‘vrouwen die verstikt worden door het moederschap’.

Eén op de tien

Eén op de tien Nederlandse moeders zegt wel eens spijt te hebben dat ze kinderen heeft genomen, meent Stepping Stone. “Daarnaast zegt de helft van de vrouwen het moederschap te hebben onderschat.”

Regisseur Milou: “Ik wil met deze documentaire bespreekbaar maken hoe het krijgen van een kind je positie in de maatschappij verandert, en onderzoeken of frustratie, verdriet, woede en spijt daar ook bij mogen horen.”

Wat zegt Tina?

Tv-deskundige Tina Nijkamp vraagt zich af of Beau zijn plannen nu nog wel doorzet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Beau van Erven Dorens zijn docu maar beter afblazen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen